Skocz do zawartości

Grupa wartościowych katalogów: katalogistron.eu

Achil

Rekomendowane odpowiedzi

Ale powiedzcie mi, co to za różnica jaki jest tekst? Dla gogle to i tak nie robi różnicy, a jak jest dobrze zsynonimizowany, to żadnego duplicate nie będzie ani tego nie wykryje. Chyba, że czytacie tych kilka tysięcy wpisów? :P

Nie wiem, daliście sobie wmówić, że content is king, a algorytm żyje i sprawdza czy słowa dobrze odmienione gramatyczne?

• Odpowiedzi 701
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale powiedzcie mi, co to za różnica jaki jest tekst? Dla gogle to i tak nie robi różnicy, a jak jest dobrze zsynonimizowany, to żadnego duplicate nie będzie ani tego nie wykryje. Chyba, że czytacie tych kilka tysięcy wpisów? :P

Nie wiem, daliście sobie wmówić, że content is king, a algorytm żyje i sprawdza czy słowa dobrze odmienione gramatyczne?

Głównie chodziło mi o "prestiż" katalogów, przypadkowo trafiłem na wpis bo był wyróżniony więc potencjalny klient widząc takie "czary mary" mógłby zrezygnować z zakupu kodów. Tyle w temacie ;-)

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ciężka decyzja przede mną, zamierzam zmniejszyć ilość katalogów i precli w grupie:

- grupa katalogów zostanie zredukowana do 25

- grupa precli do 20

Po ostatnich działaniach google, utrzymywanie dużych grup nie ma sensu, chce postawić na mniejszą ilość a lepszą jakość katalogów i domen. Działanie ma na celu uniknięcie zbyt dużej liczby bliskoznacznych opisów w sieci co prowadzi do działań google wobec katalogów i grozi filtrami. Utrzymanie małej grupy daje większą żywotność domen, ponadto wprowadzone zostaną linki ze stron społecznościowych: Facebooku, Twittera i innych.

Wszystkie wpisy zostaną, będą tylko w połowie katalogów.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Rozpocząłem wymianę oflagowanych domen w grupie, zdecydowałem się na taki krok ze względu na to, że niektóre katalogi znajdują się na jakichś listach w sieci

Czy to oznacza, że teraz będziemy musieli ręcznie zmienić linki w dodanych wpisach?

Pewnie bum na wp-katy opadł i jeszcze bardziej opadnie. Sporo energii związanej tym wpisów do wp-katów poszło w gwizdek. No ale tak to już jest w tej branży.

Serwis komputerowy o oprogramowaniu programy-komputerowe.net.pl - serwis internetowy o komputerach,
sprzęcie komputerowym komputery-sieci.pl - systemy operacyjne programy-gry.pl

Tu nie chodzi o wp-katy, tylko generalnie o politykę google wobec katalogów.

Ja to rozumiem. Ne mniej jakiś rok temu masowo powstawały grupy wp-katów. Wydawały się złotym środkiem na osiągnięcie szczytów. Katalogi, jako katalogi były od dawien dawna. Natomiast pewnego rodzaju bum na wp-katy był od około roku. No i z hukiem mit wp-katów runął. Nie tylko Twoja grupa się pomniejsza. Jest i taka która się rozpadła zupełnie. Żal jedynie, że sporo energii i czasu na to poszło. Ale tak to już niestety jest, że niektóre tematy i działania owocują, inne mniej - zwłaszcza w branży seo.

Nie mam o to do nikogo pretensji, ale stwierdzam fakt. Samo życie. Google zmieniło politykę wobec katalogów, a najbardziej to widać na wp-katach, które nie tak dawno powstawały na potęgę.

Serwis komputerowy o oprogramowaniu programy-komputerowe.net.pl - serwis internetowy o komputerach,
sprzęcie komputerowym komputery-sieci.pl - systemy operacyjne programy-gry.pl

Odchudzenie katalogów już nastąpiło, wśród 25 które są większość ma PR, kilka ma PR 0 po updacie PR. Wymienię jeszcze 2-3 domeny. Wkrótce zrobię testy, ale z informacji które do mnie docierają ciągle pojedyncze katalogi wbijają się dość wysoko.

• 2 tygodnie później...

Witajcie po dłużej przerwie. W grupie zakończył się 1 etap zmian. Część domen które utraciły PR zostało wymienionych, część nie utraciła PR. W grupie na tą chwilę jest 10 domen z PR 0, ale utraciły go po aktualizacji PR, sprawdzałem wybrane, nie są oflagowane przez google (obecnie google nie zeruje PR ale kasuje do n/a).

Oprócz tego jest:

- 3 domeny PR 4

- 5 PR 3

- 5 PR 2

- 2 PR 1

W sumie grupa liczy 25 katalogów.

W 2 etapie prac będą prowadzone zmiany w wyglądzie katalogów, a w 3 etapie będą dodane nowe funkcjonalności do grupy. Rozważam też usunięcie anchorów z tytułów. Wasze opinie w tej kwestii będą dla mnie istotne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności