Skocz do zawartości

Narzędzia dla webmasterów - Strony z podwójnymi meta-opisami

tytus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem z moją stroną hobbystyczną dodałem stronę do narzędzi dla webmasterów. przeglądając informacje o mojej stronie trafiłem na udoskonalenia HTML a tam informacja Podwójne meta-opisy 204

Stronę mam postawioną na joomli, mam też galerię joomgalery + przyjazne linki i to włąsnie ta galeria mi generuje podwójne linki podstrona z galerią np:

adresstrony.pl/component/joomgallery/

adresstrony.pl/galeria.html/

każde zdjęcie w galerii jest pod dwoma linkami, jak to poprawić w robots.txt mam tak ustawione

User-agent: *

Disallow: /components/joomgallery/

Disallow: /components/

Jak sprawdzam site:adrestrony.pl to w wynikach pokazują się linki,

które zawierają /components/joomgallery/

Proszę o pomoc

Również mam podobny problem z tą różnicą.

www.domena.pl/hobby/strona1

www.domena.pl/hobby/strona2

wykrywa podwójne meta opisy , wczesniej nie było problemu przez rok a nagle z dnia ostatnio 25 lipca w jeden dzień wszystkie takie strony zliczyło jako podwójne meta opisy. I co tu zrobić ?

zmienić cms na coś rozsądniejszego od tego burdelarza joomla :)

a poważniej poczytaj tu -> https://forum.joomla.pl/forum.php dopasuj sobie do swojej wersji i popytaj

i zanim zainstalujesz nową wtyczkę to dobrze sprawdź co ona robi bo będzie jeszcze więcej baboli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności