Skocz do zawartości

jaki budżet, co powinienem wiedzieć i kogo wybrać na wykonawcę serwisu?

cm2011

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zastanawiam się nad skorzystaniem z usług osoby/firmy, która pomogłaby mi, a raczej wyręczyłaby mnie, w postawieniu serwisu internetowego. Piszę artykuły i chciałbym umieścić je na stronie internetowej. Potrzebuję więc wykupić domenę i hosting. Do tego potrzebuję "gazetowy" skrypt, za sprawą którego na stronie głównej mógłbym prezentować skróty do artykułów znajdujących się na podstronach. Chodzi mi więc o skrypt serwisu informacyjnego. Do tego chciałbym aby moi czytelnicy mieli możliwość dodawania własnych artykułów. Ponadto, życzyłbym sobie aby serwis był zintegrowany z forum internetowym (jestem za phpBB).

Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę, jeżeli chodzi o koszty? No i czy 150zł za robociznę jest dobrą ceną? Rozumiem bowiem, że koszty domeny, hostingu i skryptu zależą w głównej mierze od tego jaką wybiorę "opcję".

O czym jeszcze powinienem wiedzieć? Co jeszcze powinenem uzgodnić?

Dziękuję za podpowiedzi, propozycję współpracy przedyskutuję na prw.

pozdrawiam,

Michał

"Skrypty gazetowe" raczej nie są zbyt popularne, a przynajmniej ja takich nie znam darmowy. Myślę, że zwykły blog + forum w zupełności wystarczy, żeby mieć funkcjonalności jakich oczekujesz.

Odnośnie ceny, to za tę kwotę to grafik nie przygotuje nawet layoutu, nie wspominając o czasie potrzebnym na wdrożenie i konfigurację (oczywiście z darmowych rozwiązań, bo na dedykowane budżet nie pozwala). Podsumowując, jeśli ktoś się tego podejmie, to pewnie dostaniesz Wordpressa z darmowym szablonem + forum, oba w domyślnej konfiguracji, a dalej będziesz męczył się sam i pewnie za jakiś czas będziesz narzekał na wykonawce...

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności