Skocz do zawartości

Do ilu katalogów, precli dodać tekst z synonimami?

Azil

Rekomendowane odpowiedzi

Unikalne opisy lepiej się indeksują.

A co powiesz o sklepach internetowych, z których każdy, powtórzę, KAŻDY, ma taki sam opis prosto od producenta? Każdy taki sklep można bez problemu wypozycjonować, zaindeksować wszystkie podstrony ze wszystkimi produktami. Nie ma tu żadnego problemu. Oczywiście jest trudniej niż w przypadku oryginalnych tekstów, ale tu mówimy o czymś innym. O zwykłym wpisie w katalogu. Mogę go podlingować, pingować albo poczekać, żeby się sam zaindeksował w swoim czasie.

Przecież nie napisał, że nieunikalnych tekstów nie da się wypozycjonować, tylko że lepiej (szybciej, prościej, łatwiej, skuteczniej) się indeksują.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

cbdss -> nie bądź taki pewny swego :D Weź pod uwage że pingwiny i pandy nie śpią :D

Myślisz że dlaczego sklepy ucierpiały chyba najbardziej z wszystkich branż ?

Pomyśl w jakim kierunku rozwija sie obecnie algorytm i wyciągnij wnioski.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

A co powiesz o sklepach internetowych, z których każdy, powtórzę, KAŻDY, ma taki sam opis prosto od producenta? Każdy taki sklep można bez problemu wypozycjonować, zaindeksować wszystkie podstrony ze wszystkimi produktami. Nie ma tu żadnego problemu.
Zgadza się i daleko nie trzeba szukać np:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=Notebook+z+ekranem+o+przek%C4%85tnej+15.6%27%27%2C+charakteryzuj%C4%85cy+si%C4%99+natywn%C4%85+rozdzielczo%C5%9Bci%C4%85+1366

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wiem z jakiego założenia wychodzisz - ja podałem link jak to wygląda w praktyce jak chodzi o opis produktu w nawiązaniu do tego na co się powołujesz "Myślisz że dlaczego sklepy ucierpiały chyba najbardziej z wszystkich branż ?" jeśli uważasz, że przez opisy produktów to -> :hahaha:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W kwestii opisów towarów/produktów w sklepach nie tyle ważna jest unikalność opisu co zawartość fraz/słow kluczowych pozwalających na stworzenie długiego ogona.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

OK, każdy niech robi co mu sie podoba - ja wolę używać synonimów, ale ktoś może woleć bez :D

W sumie to podobnie jak z blastami - jeden woli "walnąć" blasta z 10.000 katalogów/dzień, drugi woli dodawać po 10 katalogów/dzień. Ot, dwie szkoły :D

Natomiast co do sklepów - jest kilka "teorii" dlaczego dostały po ogonie :D Analizując pewne przypadki widać, że problem był po stronie "strony", nie linków.

Nie da się udowodnić czy DC było jednym z czynników spadku pozycji. Ale biorąc pod uwagę to, że właśnie w przypadku sklepów DC jest największy, trudno nie brać pod uwagę tego faktu :D Oczywiście to tylko jeden z czynników.

Powyższy przykład(DC) niewiele wnosi do sprawy. Coś zawsze będzie w topie. Pytanie tylko czy po większej "modyfikacji" duplikatów strona była by wyżej na bardizej interesujące frazy.

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Nie da się udowodnić czy DC było jednym z czynników spadku pozycji.
Ale da się myśleć logicznie. Opis czajnika, krzesła itd jest tylko opisem produktu i jego unikalność nic nie wniesie do wartości produktu i tak samo do "google". Wiec nie my pojęć. W google siedzą trochę mądrzejsi ludzie niż my i biorą takie aspekty pod uwagę < mam nadzieję > Ale OK to nie jest topic o sklepie....

Dobrze zsysnonimizowane opisy pod wpisy do serwisów typu precel mają jak najbardziej race bytu. Czy do katalogów uważam, że jest znowu inaczej, bo do katalogu dodajemy pewien opis np opis własnej firmy na zasadzie wizytówki czy też ulotki reklamowej, a nie konkretnego opracowania jakiegoś tematu.

_ reasumując dużo jest tego typu mitów _

Ale da się myśleć logicznie. Opis czajnika, krzesła itd jest tylko opisem produktu i jego unikalność nic nie wniesie do wartości produktu i tak samo do "google".

Coraz mniej jestem pewny tego punktu, czy aby na pewno google i logiczne myślenie idą w parze :D

Fakt że opis czajnika czy krzesła może sie nie zmieniać, ale można DODAĆ do niego coś od siebie, zamienić nawet pojedyncze wyrażenia.

Wiele razy było to przerabiane, także na tym forum i wiele razy było POTWIERDZONE nie tylko przeze mnie, że opisy inne niż mają wszyscy(czyt. unikalne) prowadzą do znacznego przyrostu wejść z DŁUGIEGO OGONA. Dlatego napisałem powyżej, że sklepom po zmianach w algorytmie przycięto OGON(chodziło mi rzecz jasna o DŁUGI OGON):

Wypowiedź Lexy na forum G.: https://productforums...sw/j7gmEBJ2Q30J

Wątek na naszym forum: https://www.forum.opt...pisy-produktow/

Wiecej nie chce mi sie szukać :D

Wracając do tematu unikalnych opisów.

Dobrze zsysnonimizowane opisy pod wpisy do serwisów typu precel mają jak najbardziej race bytu. Czy do katalogów uważam, że jest znowu inaczej, bo do katalogu dodajemy pewien opis np opis własnej firmy na zasadzie wizytówki czy też ulotki reklamowej, a nie konkretnego opracowania jakiegoś tematu.

_ reasumując dużo jest tego typu mitów _

No to mamy pytanie: Czy Google potrafi odróżnić katalog od precla ? A co jeśli katalog jest na WP i przypomina precla(odpowiednia wtyczka) ? Podobnie z przerobionymi easydirami/miniaczami(dawniej: katalogami) itd.

Kończąc: Google wiele razy udowodniło, że unikalne opisy POMAGAJĄ w jakimś tam stopniu przy pozycjonowaniu. Wiadomo że nie wypozycjonuą strony. Dodatkowo jest jeszcze jedna zaleta(w połączeniu z unikanymi tutułami), o której wiedzą zainteresowani :D

Wiele razy było to przerabiane, także na tym forum i wiele razy było POTWIERDZONE nie tylko przeze mnie, że opisy inne niż mają wszyscy(czyt. unikalne) prowadzą do znacznego przyrostu wejść z DŁUGIEGO OGONA

Tak tak, na tym forum było wille razy przerabiane = powielane ha,ha to co ktoś tam gdzieś przeczytał co nie oznacza, że tak jest w praktyce. Unikalny opis wcale nie musi powodować wzrostu, bo jesli mowa o produkcie A i setkach innych o takich samych opisach itd na pozycję produktu z takim opisem na wpływ dziesiątki czynników, ale nie o tym jest ten topic.
Czy Google potrafi odróżnić katalog od precla ?
Google potrafi takie "cuda", że się fizjologą nie śniło dlatego właśnie jest google i ma pozycje lidera nie bez podstawie :faja: Tak na marginesie - to nie potrzeba do tego google, bo to nawet ja potrafię analizując klika prostych parametrów.

Unikalne opisy są wymagane chodziłby po to, że takie wymogi stawiają wydawcy katalogów i tylko dlatego ciężko przeprowadzać testy....

------------

Ale wracając do głównego tematu:

- sam stosuje synonimy w opisach do katalogów dlatego, że unikalności tekstów wymagają wydawcy katalogów;

- im lepiej zsynchronizowany tekst zwłaszcza z podwójnym zagnieżdżeniem synonimów tym więcej unikalnych ciągów znaków możemy wygenerować;

- IMHO z pewnych względów ważne jest by pierwsze zdanie i wyraz zdania zaczynało się od jak największej ilości synonimów;

-----------

Co do "unikalności" tekstu to dodam jeszcze , że jak zlecałem usługi dodawania do seo katalogów tak zwane unikane opisy były traktowane/pisane bardzo po macoszemu jednak to nie przeszkadzało w indeksacji stron wpisu :)

Ale ludzie kombinują , unikalny opis ma służyć przede wszystkim internaucie. Jeśli taki szuka danej firmy czy produktu i trafi z wyszukiwarki na strony,katalogi ,precle i trafi na gó*****y opis bez sensu i to na wielu stronach a obok nazwa twojej firmy, to sam se odpowiedz na pytanie:)

Ktoś może przypadkiem trafić na dany opis w kacie co jest w top 200, potem na forum jakimś w social media czy innych trafić na wątek o jakiejs firmie i chlapnie a to badziewna firma.Opis nawet z synonimami ma być dobry i taki aby internauta który na niego trafi nie zapamiętał negatywnych skojarzeń i firmy,strony z nim powiązany.

Ale niech każdy robi jak chce :)

Przecież nie napisał, że nieunikalnych tekstów nie da się wypozycjonować, tylko że lepiej (szybciej, prościej, łatwiej, skuteczniej) się indeksują.

Świetnie! Napisał, że się szybciej indeksują, a ja się zapytam skąd ta pewność? Ktoś robił pomiary, badania? Mam jeden opis do strony internetowej (oczywiście synonimizowany) dodany chyba już do 800 katalogów. Wciąż dodaję ten sam opis i widzę, że czasami jest zaindkesowany po 4 dniach. Dla mnie 4 dnia na zaindkesowanie wpisu w katalogu, który ma 8000 stron, to wynik celujący. Wpisy nie linkowane, nie pingowane. Zgłupiałbym, jakbym miał każdy linkować i pingować.

Jeśli zaś chodzi o precle, szczególnie własne prywatne zaplecze, sprawa ma się zgoła inaczej. Tutaj zależy mi na tym, aby mój precelek był silny, mocny. Wstawiam unikalne teksty, aby nie było duplikacji, aby treśc była oryginalna, aby strona "przypominała" użyteczną. Do katalogów dodaję strony, aby mieć więcej BL z różnych domen, różnych IP. Mało mnie obchodzi unikalnośc opisu wtedy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności