Skocz do zawartości

[URL w tekscie] wartość treści tekstu otaczającego link

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem dlaczego, ale zaczynam sadzic, ze google nie patrzy na title, alt, ale na słowa znadujące się w pobliżu linku...

wpiszcie w google osobno slowa:

tanio

szybko

pewnie

Moja strona jest w pierwszej trójce. Dla tanio jest 3... nigdzie na stronie nie ma tego słowa !!! Ale w moja stopka na newsach wygląda tak:

"

Bogusław Faja

+ Programy. | e-mail: zymen@zymen.net

+ Strony www. | www: https://zymen.net

+ Atrakcyjne ceny. | gg: 5211589

+ Szybko. Tanio. Pewnie. | tel. +48 691544955

"

Jeśli wpisze atrakcyjne ceny stronka gdzieś dalej, przy słowie programy nie chciało mi się szukać.. :]

Przyznam, że to szukanie zależności jest coraz ciekawsze ;)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
na słowa znadujące się w pobliżu linku

Tak to bardzo interesujące ;) Robiłem w tym temacie wstępne próby ale nie wykazały kompletnie niczego czym możnaby się pochwalić :neutral:

W razie czego załóż nowy post to będziemy w nim zgłębiać problematykę wpływu słów znajdujących się blisko URL'a na jego pozycję w rankignu.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

to może przepnij od mojego pierwszego posta w tym wątku do nowego watku. będzie ładnie :]

A ja tymczasem zmieniłem sobie trochę sygnaturkę..

Podobna sprawa jest z moją stronką https://zduny.zymen.net ... próbuje sobie pozycjonować (pobić pierwsze miejsce) i przy aktualnej zawartości jestem dopiero na 11 pozycji.. ;) W starej wersji każde słowo zduny było zastępowane przez link do tej strony.

Strona wygląda na zbudowaną w miarę poprawnie. W title dwa słowa kluczowe, w h1 i h2 słowo kluczowe (zduny), w adresie słowo kluczowe.. link na innych stronach tylko 1, ale myślę, że to nie ma znaczenia.

Aktualnie usunąłem wszystkie linki do tej samej strony. Zobaczymy jaki będzie efekt, jak google przyjdzie :-)

ps. może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego

link:zymen.net w google daje 1 wynik, a mam PG=2 ? :>

to może przepnij

gotowe ;)

Przyznam, że to szukanie zależności jest coraz ciekawsze

Jak najbardziej, zgadzam się z Tobą ;) Jeśli mogę coś zasugerować to rozpocznij poszukiwanie właściwej odpowiedzi w ramach np. <p>

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

robię ciekawe doświadczenie..

https://krotoszyn.zymen.net

dlaczego taka stronka ?

bo np.

pancol

działa podobnie.. :] Dla robota tylko title jest ważne.

zobaczymy czy to zadziała. jak tak, to jest bajer ;)

I najlepsze jest to, że naprawdę na stronie nigdy nie było słowa tanio.. :)

Tak po prostu zacząłem oglądać sobie refersy i się zdziwiłem.. wpisałem do google te słowa i wyszła taka ciekawostka..

Nie wiem co google bierze pod uwage, ale dla testów zmieniłem sobie sigę. ;)

Ciekawe.. ciekawe.. nawet bardzo..

Faktycznie mógłby to być przełom. Nie słyszałem nigdy o czymś takim..

;) moze ktos po prostu linkuje do Ciebie z anchorem, w ktorym jest to slowo.

takie testy sa malo wartosciowe, bo uzyskane wyniki ciezko pozniej przelozyc na praktyke - testuje sie bowiem jedna rzeczy a reszta strony jest pusta. algorytm na pewno jest zlozony i bierze setki czynnikow, przy czym wagi na pewno sie zmieniaja w zaleznosci od obecnosci, badz nieobecnosci czegos.

ale nie zniechecam ;)

"i can handle it without linking :)"

wiesz, można fajnie potestować. bo np dajesz dwie strony:

jedna z <h1> dla kluczowego , druga z <a> dla kluczowego i ze wskazaniem na główną stronkę..

i teraz po paru dniach patrzysz na wynik. No i jeśli to słowo było unikanle, to w google masz tylko dwa wyniki. No i patrzysz która stronka jest wyżej.. Być może są na równo, a google po prostu nei wiedziało któą dać pierwszą, ale i tak i tak lepiej wybrać tą wersję z góry ;P

A wiesz, wydaje mi się, że suma takich małych dobrych działąń może dać naprawdę fajny efekt ;)

• 2 tygodnie później...

no ja zmieniłem podpis, przestałem pisać na newsy (kurde, myślę, że tutaj może być knyf.. za jakis czas zaspamuję pl.test ;)) ze starą stopką i bardzo spadłem przy tanio, szybko, pewnie..

hm... to musi mieć jakąś zależność.. szkoda że nei mam czasu, bo bym kombinował ;-)

ale cos w tym jest bo jak laze sobie po ksiegach gosci to czesto widze wpisy stron z xxx, gdzie jest tekst wokół linku... Wiadomo ze o strony o tej tematyce jest najwieksza walka a zastanawialo mnie po jakiego grzyba jeszcze dopisuja te swoje rozne chore nazwy przy i tak chyrych nazwach linków, przykladow nie bede podawal ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ej to jest dziwne.. dzisiaj stronka znowu bardzo wysyoko przy tych trzech hasłach (szybko, tanio, pewnie).. jeszcze niedawno leżała gdzieś w tyle.. hm ;)

nieźle.. naprawdę nieźle. google jakieś mutujące się algorytmy zapuściło czy cu ? ;)

moja teoria jest taka

g nie zwraca juz takiej uwagi na anchory poniewaz staly sie latwym lupem pozycjonerow ;)

teraz najwazniejsza jak juz dawniej bylo jest ilosc linkow ale inne czynniki maja wiekszy wplyw na okreslenie pozycji pod danym slowem kluczowym

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności