Skocz do zawartości

[URL w tekscie] wartość treści tekstu otaczającego link

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

i to jest logiczne - wieksza szansa, ze strona bedzie wypozycjonowana uczciwie jesli link bedzie pochodzil np. z dzialu linki albo po prostu ze strony o podobnej tematyce - byc moze google sobie wymyslilo, ze taki link bedzie bardziej trafny ;)

porobie testy tez i dam znac co wyszlo ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
teraz najwazniejsza jak juz dawniej bylo jest ilosc linkow ale inne czynniki maja wiekszy wplyw na okreslenie pozycji pod danym slowem kluczowym

jakos tego nie widze.

Masz moze jakies przyklady na ktorych opierasz ta teorie?

Zrobienie czegos takiego, byloby zmiana nie tylko algorytmu, ale calej zasady dzialania i struktury przetrzymywaniach danych i ich analizy Google.

hmmm... jeszcze raz:

jakos tego nie widze. :?

jakos tego nie widze.

jezeli mówimy o takiej zaleznosci, ze strona bez linków do niej prowadzacych moze byc wyzej niz strona z linkami to da sie tak zrobic :)

ale namawiam Was - testujcie bo to ciekawa sprawa - ja zrobie 2 strony testowe, z tym samym tutulem i trescia, potem na swojej dam 2 linki - jeden z pod slowa kluczowego, drugi zwykly w tekscie i zobaczymy która bedzie wyzej chociaz dalej mysle z ta z pod slowa kluczowego ;)

to skąd tanio, szybko, pewnie ?

Wie ktoś? :-)

Jak najbardziej wiem skad, a no na przyklad stad :)

p.s jak dodajesz strone do tego katalogu, ktora nie jest blogiem to jest napisane ze wymagany jest link zwrotny. Dzieki. ;)

jezeli mówimy o takiej zaleznosci, ze strona bez linków do niej prowadzacych moze byc wyzej niz strona z linkami to da sie tak zrobic

tzn.

Chcesz powiedziec, ze zrobisz strone z tekstem o np. rowerach i nie dodasz do niej linkow, a ja np. wrzuce bardzo duzo linkow z haslem rowery i skieruje na optymalizacja.com i Twoja strona bedzie wyzej w Google niz moja?

hmmm....

jakos tego nie widze.

Jak najbardziej wiem skad, a no na przyklad stad

czyli testy moge sobie odpuscic :)

tzn. 

Chcesz powiedziec, ze zrobisz strone z tekstem o np. rowerach i nie dodasz do niej linkow, a ja np. wrzuce bardzo duzo linkow z haslem rowery i skieruje na optymalizacja.com i Twoja strona bedzie wyzej w Google niz moja?

ok - dowód:

zrobilem sobie stronke i wrzucilem na darmowy serwer gtavicecity-3.w.interia.pl, juz mi zaindeksowalo - jet na drugiej pozycji zaraz po oficjalnej stronie tej gry:

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...vice+city+3&lr=

pobilo nawet strone vicecity.bonusweb.cz, które jest na 4-tej pozycji majac 97 linków

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...bonusweb.cz&lr=

;)

wieksza szansa, ze strona bedzie wypozycjonowana uczciwie jesli link bedzie pochodzil np. z dzialu linki albo po prostu ze strony o podobnej tematyce

nie to nie jest takie logiczne. strony ktore sa SILNIE powiazane z akuratnym slowem, to takie, do ktorych prowadza linki bezposrednio z tekstu, dlatego wciaz mi sie wydaje ze teoria "anchor mniej, okolice wiecej" jest teraz w grze. w dziale 'linki' wrzuca sie wszystko i nic, strony tematycznie moga byc bardzo przemieszane.

nie potrafie tego udowodnic, potrzebny jest zestaw odpowiednich wspolczynnikow, kiedy to zaczyna zaskakiwac, byc moze takie proste testy jeszcze 'nie podpadaja' pod te nowe reguly (moze PR ma tutaj znaczenie?).

"i can handle it without linking :)"

dlatego wciaz mi sie wydaje ze teoria "anchor mniej, okolice wiecej" jest teraz w grze.

Dlatego m.in. powstał webwwebNews. Kombinacja dużej ilości tekstu (tzn. pow. 255 znaków), pod tym jeden link do strony powinno dać o wiele lepszy rezultat niż wpis do jakiegokolwiek katalogu. Szkoda że tak niewiele osób korzysta z tej możliwości.

No tak, racja, trzeba jeszcze mieć własny tekst w formie newsa :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

trony ktore sa SILNIE powiazane z akuratnym slowem, to takie, do ktorych prowadza linki bezposrednio z tekstu, dlatego wciaz mi sie wydaje ze teoria "anchor mniej, okolice wiecej" jest teraz w grze.

Nie moge sie z tym zgodzic. Narazie nie widze, zadnych plusow dla linkow pochodzacych z tematycznie zwiazanych stron.

Google napewno nad tym pracuje, ale raczej to jeszcze nie jest w grze, chociaz podejrzewam ze predzej czy pozniej bedzie. Ja mysle, ze raczej pozniej.

Trafilem nie tak dawno na relacje ze spotkania Google i tam bylo cos na ten temat. Jak znajde to podrzuce tutaj link, ale z tego co pamietam, to z ich bardzo dyplomatycznych wypowiedzi wynikalo ze jednak ten system narazie nie dziala.

:oops:

Zapomnialem odpowiedziec na reszte kwestii.

Hm. Może być w dziale linki ?

Tak

intruder2600

Twoja strona jest na takiej pozycji dlatego, ze ma rozszerzenie .pl i szukasz na google.pl.

Przejdz na google.com i znajdz sie tam tak wysoko.

na razie pisze czysto 'intuicyjnie'. po prostu, patrzac na przeszlosc googla, ja na ich miejscu wlasnie w te strone bym poszedl, tweakujac lekko algorytm, nie wywracajac wszystkiego do gory nogami. tyle ze, jak juz pisalem, nie moge sie zaslonic zadnym dowodem. byc moze rzeczywiscie bedzie to dopiero troche pozniej.

"i can handle it without linking :)"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności