Skocz do zawartości

Moje wnioski z wdrożenia testowego adkontekst

mchrapka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@kalashnikov: mam nadzieje, że się mylisz ;) zaleta? dobry żart. zdązyłem przejrzeć cała stronę, poczytac to co jest juz na dole i pewnie zdążyłbym jeszcze z 10 razy wyjśc z tej strony a reklam nadal nie ma. Wszyscy na to narzekają, a netsprint przekłada to na zalete? eee :)

Oczywiście z tą "zaletą" to taki mój przewrotny żart -> napisałem poniekąd.

A żart taki nasunął mi się dlatego, że otrzymałem już spory czas temu na ten temat taką odpowiedź:

Długi okres ładowania reklam związany jest z faktem, że system dobiera reklamy poprzez automatyczną analizę zawartości strony/dokumentu na bieżąco, on-line! Żaden inny program tego typu nie ma takiej funkcjonalności

Co oczywiście z przymrużeniem oka można zinterpretować w taki sposób, że właśnie ten długi okres ładowania reklam jest funkcjonalnością, której nie posiada żaden inny program tego typu :)

Rozpoczęcie jest proste!

Ja rezygnuje :)

Ta tabelka jest akurat zupełnie niewiarygodna - Adkontekst nalicza wyświetlenia osobno dla każdej reklamy w każdym module, tak więc wstawiając zwykły moduł z czterema reklamami dostajesz ok. 4x tyle wyświetleń co w Adsense. Ponadto z tego co zaobserwowałem Adkontekst zawsze wyświetla jakieś reklamy - nawet jak nie ma żadnych dopasowanych do treści.

Rozpoczęcie jest proste!

Absolutnie nijak ta tabelka ma się do mojej strony. Wczoraj np. miałem zarobki identyczne jak w google - eCPM nawet prawie taki sam mimo 2x mniejszego CTR niż w adsense.

Podpisuję się też pod tym co mówi kalasznikow.

Faktycznie jakoś coraz lepsze te wszystkie wskaźniki w adkontekście - jak tak dalej będzie to będzie jak w adsense.

A przypominam - cały czas czekamy na przyśpieszenie ładowania reklam :)

Ta tabelka jest akurat zupełnie niewiarygodna - Adkontekst nalicza wyświetlenia osobno dla każdej reklamy w każdym module, tak więc wstawiając zwykły moduł z czterema reklamami dostajesz ok. 4x tyle wyświetleń co w Adsense.

Wyobraz sobie ze na forum mialem najpierw adsense 2 bloki (top i po pierwszym poscie) a nastepnie zmienilem na reklamy o takich samych wymiarach tylko ze w adkontekst wiec jezeli to prawda ze nalicza dla kazdego elementu tym gorzej dla adkontekst bo to oznacza ze powinno byc duzo wiecej odslon a ze reklamy sie laduja cholernie wolno to i malo kto je widzi.

Tabele prosto i wyraznie chyba pokazuje ze na tej samej stronie z takimi samymi formatami reklam zyski z adkontekstu mialem duzo nizsze! i nie pisz bzdur ze tabela jest niewiarygodna!

Ponadto z tego co zaobserwowałem Adkontekst zawsze wyświetla jakieś reklamy - nawet jak nie ma żadnych dopasowanych do treści.

Wyobraz sobie ze na moim forum prawie zawsze sa reklamy (jedna zawsze druga po kilku odslonach tematu) w porownaniu do tego ze w adkontekst czasem trzeba czekac cholernie dlugo i czasem i tak sie nie doczekamy co tylko denerwuje bo przegladarka zachowuje sie jak by jeszcze otwieraja strone czego nie lubie.

Absolutnie nijak ta tabelka ma się do mojej strony.

Ja mam forum a nie statyczna strone gdzie czlowiek na dluzej zostaje na podstronie pewnie dlatego.

A przypominam - cały czas czekamy na przyśpieszenie ładowania reklam

Ja tez bo to w moim przypadku jest kluczowy element, nie ma nic bardziej wnerwiajacego niz czekanie az przegladarka doladuje reklamy na ktore i tak nikt nie czeka.

Generalnie u mnie też różnica jest, ale nie taka duża. Zresztą mam adkontekst 6 dzień i jest coraz lepiej. Można powiedzieć, że zarobki sięgają w tej chwili tych z adsense (80-90%).

Fakt - nie mam forum, ale układ reklam na stronie mam identyczny jak w przypadku adsense, więc też jest porównanie.

Wyobraz sobie ze na moim forum prawie zawsze sa reklamy (jedna zawsze druga po kilku odslonach tematu) w porownaniu do tego ze w adkontekst czasem trzeba czekac cholernie dlugo i czasem i tak sie nie doczekamy co tylko denerwuje bo przegladarka zachowuje sie jak by jeszcze otwieraja strone czego nie lubie.

Ten sam problem dotyczy AdSense. Może panowie z NS uznali to za standard w tej branży? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności