Skocz do zawartości

Ogromne spadki bez ręcznie nakładanych kar

houston_mamy_problem

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na 90% poszło o DC w obrębie domeny i to 100% mój błąd, zapomniałem dodać canonical...

Wątpię... ogrom skryptów ma z tym problem i nie wierzę, że Pingwin za to kara, tym bardziej, że to nie jest, a przynajmniej nie był nigdy problem dla wyników, bo duplikaty po prostu wpadały do SI. No ale z drugiej strony jak widać pingwin jest pełen bugów, więc nie zaszkodzi poprawić.

...ale przykladam cegielke do zoptymalizowanych stron.

Jakosc czyni cuda, testowane narazie na 15 stronach (roznych wielkosci) wyniki pieknie ida w gore gdy tylko ladnie sie wszystko poprawi :)

Na razie dawno nie przeczytałem ani tu, ani na forum Google porady optymalizacyjnej, która by była dla mnie jakąś szczególną nowością, także chyba można uznać, że nie mam na stronach krytycznych błędów optymalizacyjnych. Ze słowami kluczowymi też zawsze byłem powściągliwy, także proszę nie karm nas tu takim tekstami, bo jakość nie ma tu żadnego znaczenia, tym bardziej, że do góry szły też często strony totalnie badziewne z optymalizacja leżącą na łopatkach, nie wspominając o zaindeksowanych wynikach wyszukiwania katalogów firm (ale to kwestia domen).

W sumie to nie pytam o szczegóły, bo i tak pewnie nikt nie zdradzi, ale jak wyglądały te powroty, bo jak np. chodzi o spadek 10,20,30 miejsc i powrót, to takie rzeczy dzieją się bez żadnej ingerencji ze strony webmastera, ja mam na myśli przypadki fraz lecących poza top 100.

ale jak wyglądały te powroty, bo jak np. chodzi o spadek 10,20,30 miejsc i powrót, to takie rzeczy dzieją się bez żadnej ingerencji ze strony webmastera, ja mam na myśli przypadki fraz lecących w otchłań.

Dokładnie tak jest... Spadki po pingwinie -10 czy -20 to wracają bez żadnej ingerencji w stronę... Wielu w między czasie coś tam sobie podłubało w stronie i myśli że to dzięki temu strona wróciła...

Natomiast strony które dostały -200 czy -500 są w czarnej ()() tak jak były... I nie mówię tu o spadku na kilka dni w czasie jak pingwin mielił serpy...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

W przypadku małych spadkó -10 -20 u mnie wszystko wróciło po 2 tygodniach od pingwina, do stron poszło po kilkaset wpisów do precli.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności