Skocz do zawartości

OmniADD czy Publiker?

Jankess

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że to ironia. Prawda jest taka, jeden woli OmniADD drugi woli Publikera.

Był jakiś test robiony. OmniAdd vs Publiker ale nie wiem czy nie pamiętam gdzie to było oraz co w teście wyszło lepiej.

Jak ktoś poszuka to znajdzie.

Najlepiej mieć obydwa softy ;)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Zamiast dodawarki do śmieci wybierz dodawarkę do seokatalogów.

Porównaj jakość obsługiwanych katalogów/precli (mówię o publicznych listach)

Chociażby ta: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/155929-lista-seokatalogow-nie-wymagajacych-akceptacji/ (obsługiwane przez np SEO Cat)

Z: https://www.encyklopedia.in/viewtopic.php?f=76&t=4752 (obsługiwane przez OmniAdd)

@Stanleyek

Miałem na myśli publiczne, ogólnodostępne katalogi/precle. I publiczne porównuję.

Nie twierdzę, że SEO Katalog jest niesamowity (wolę SiNooke:) ).

Po prostu publiczne precle (takie do których dodawanie oferujesz), np takie z bazy w OmniAdd to nic nie warte śmieci. Można próbować tym podlinkować zaplecze najniższego rzędu i na tym impreza się kończy.

Co innego jak masz precle zamknięte/prywatne - to już inna bajka.

SEO Katalogi JESZCZE są w jakiś tam mniej lub bardziej odpowiedni sposób moderowane (oczywiście nie wszystkie). Wiec ryzyko powstania w nim mega spamu jest stosunkowo mniejsze.

@Jankess

Napisz do twórców softów prośbę o mozliwość testów.

Nie wiem jak z innymi, ale z DonLinkage nie bedzie problemów, przez 7 dni sobie przetestujesz.

Edit W ogóle to nie doczytałem że autora interesują dodawanie do precelków, się zagalopowałem :D Nieprzytomny jeszcze.

Idę po drugą kawę.

Pzdr.

Do tego i tego walą automaty. I walą teksty z synonimami więc nie widzę różnicy jeżeli chodzi o jakość.

Po to dodajesz do katalogów i precli, żeby mieć pozycję w Topie. Jak masz kasę to tworzysz własne tematyczne zaplecze a jak masz mniejsze fundusze to działasz jak możesz.

Ale skoro Precel to śmietnik i nie opłaca się tam dodawać - To życzę powodzenia w pozycjonowaniu:)

Poczekamy i zobaczymy co kto napisze na temat precelków;)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

np takie z bazy w OmniAdd to nic nie warte śmieci.

Nie wrzucałbym wszystkiego do jednego worka. Owszem jakieś tam DonMiniacze czy WebMiniacze to przeważnie śmieci, ale na skryptach Wordpress czy BuddyPress są też mocne i solidne moderowane precle które przyjmują dobre wpisy z zewnątrz. Wszystko kwestia dobrej bazy. A dlaczego np. ArticleMS lub ArticleFriendly jest słabszy od SeoKatalogów? W OmniADD są i śmieciowe skrypty i mocne moderowane. Programy do SeoKatalogów (te dobre) warto mieć również oprócz dodawarki do katalogów/precli ogólnych. Jeśli chodzi o OmniADD - owszem nie jest teraz źródłem zainteresowania koderów z uwagi na dużo pracy przy OmniSPEEDzie. W każdym razie robi co ma robić. Ja średnio z OmniADD otrzymuję przy średniej bazie od 4.000 do 12.000 dodań - czyli nie jest źle.

Tak jak pisze sporano - zdecydowanie lepiej DonLinkAge. Przynajmniej normalny support i skrypt. OmniAdd to juz cien opuszczonego softu. Publiker dla mnie pośrodku tego zestawienia. Robi co trzeba i przynajmniej pinguje i podlinkowuje oraz mniej więcej prawidłowo zbiera wpisy. Czyli soft skonfiguruj raz i zapomnij na długo. W OmniAdd puszczasz blasta, a potem musisz sam szukac zaakceptowanych wpisow i je pingowac. Jak chcesz je podlinkowac masz modul premiumlink - droga przez męke jak masz 1k linkow, nie mowiac o większych paczkach. Do szukania wpisów dodanych przez OA najlepiej kup sobie za 300 netto narzędzie od Miona, bo dodawany przez nich bezpłatny soft innego producenta to sie nie bardzo nadaje ... :)

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności