Skocz do zawartości

Domena ze słowami kluczowymi - myjniasamochodowagdynia czy myjnia-samochodowa-gdynia?

blajo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę kupić domenę. Będzie ona pozycjonowana na frazę "myjnia Gdynia" oraz "myjnia samochodowa Gdynia".

Która domena będzie lepsza? Czy dla google to obojętne?

www.myjniasamochodowagdynia.eu czy www.myjnia-samochodowa-gdynia.eu

Myślałem jeszcze nad końcówkami com.pl lub com ale z tego co wyczytałem w poprzednich tematach nie ma to wpływu na pozycjonowanie.

Z góry dziękuję za pomoc!

cześć,

według mnie troche za długa nazwa, może coś z rozszerzeń regionalnych (auto-myjnia.gdynia.pl ??) - google się spodoba i klientom będzie łatwiej zapamiętać :)

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads

Primo: tak jak ktoś wyżej zasugerował, zastanów się nad końcówką gdynia.pl. Nie jestem specjalistą od domen regionalnych, ale wydaje mi się, że może to być niezłe wyjście. Tylko z drugiej strony google może nie uwzględniać słowa Gdynia.

Secundo: Ja kieruje się zasadą, że nazwa musi być czytelna. Tzn. Jeżeli ktoś wyszukuje jakiejś strony, a nasza jest nawet na pierwszy miejscu, to musi być w stanie szybko przeczytać jej nazwę. Dlatego wydaje mi się, że myjniasamochodowagdynia.pl Nie jest czytelną nazwą, jeżeli już, to brałbym drugą opcję.

www.myjniasamochodowagdynia.eu czy www.myjnia-samochodowa-gdynia.eu

Koszmarne nazwy, bo stanowczooooo za długie. W wypadku tak niszowych słów kluczowych minimalny plusik za słowa w nazwie domeny śmiało możesz pominąć wybierając domenę którą "da się przekazać" ja np gdynia-myjnia.pl która zresztą jest wolna ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Domena będzie ta zrobiona tylko pod pozycjonowanie na w/w frazę. Myjnia ma już swoją stronę z nazwą własną.

Czyli ta nowa strona ma być zapleczem czy konkurencyjną stroną dla tej starej?

Jeśli zaplecze, to chyba bez większej różnicy jaka domena. Jeśli ma to być osobna strona to na pewno dałbym krótszą domenę. Jeśli ta domena ma kierować na starą stronę, to raczej bym tego unikał ze względu na DC.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności