Skocz do zawartości

linki sitewide

eclipse

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli dostanę filtr na własną stronę, jeżeli stworzę theme dla Wordpressa i umieszczę w stopce link do siebie?

Myślę, że filtr owszem może się pojawić przy jednym linku site-wide przy jednoczesnym znikomym linkowaniu z innych miejsc. Ale duże zróżnicowanie pozwoli uniknąć tego problemu.

Zrobiłem to troche inaczej,a więc jeden link do swojej strony w szablonie umieściłem nie w stopce, a z boku i wyświetla się zaraz pod "widgetami" . Po 8 miesiącach z tego jednego szablonu mam ok 300 stałych linków ( kilka nawet PR=4) i jak do tej pory żadnego filtra nie dostałem

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linki sitewide to mit. W topach są strony,które większość mają linków sitewide po kilka/kilkadziesiąt tysięcy z jednej domeny i to im pomaga.

Potwierdzam, że nawet z jednym anchorem, lecz muszą to być naprawdę wartościowe strony (niekoniecznie powiązane tematycznie)

Ale w przypadku gdy z jednej domeny jest np. 10k linków (stanowiących 99% całości wszystkich linków) = filtr.

Potwierdzam, że nawet z jednym anchorem, lecz muszą to być naprawdę wartościowe strony (niekoniecznie powiązane tematycznie)

Ale w przypadku gdy z jednej domeny jest np. 10k linków (stanowiących 99% całości wszystkich linków) = filtr.

No jak odpalisz na szybko stronke z duplikowanym contentem i wrzucisz tam sitewide to oczywiste że to podejrzena. A czy filtr? to już sprawa indywidualna

Wszystko z umiarem... nie ma powodów do obawiania się o filtry z powodu linków site-wide, skoro ich zamieszczanie jest zupełnie naturalne. Ostatnio w jednym z tematów podałam przykład strony (bloga modowego), który miał co najmniej kilkadziesiąt linków wychodzących do innych blogów czy sklepów i przynajmniej ja nie wpadłabym na to, że linki zostały wstawione w celach SEO. Przeglądając takie blogi ciężko jest mi trafić na takie, które nie wyświetlają żadnych linków do zaprzyjaźnionych stron.

Z mojego doświadczenia wynikło że wstawienie linka do własnej strony w stopkę własnego katalogu stron co dało wiele tysięcy linków sitewide nie dało nic, a wręcz pogorszyło sprawę na pewne hasło:) Co innego linki na stronach wartościowych (realne serwisy firmowe czy tym bardziej urzędowe, podpis jako ich wykonawcy). To jak najbardziej pomaga.

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

miło byłoby także zróżnicować tekst dookoła i domeny, do których linkują podstrony.

Szeroki zakres usług SEO: Audyt SEO, optymalizujący stronę, pozycjonowanie sklepów internetowych i inne na: https://skapski.com. Zapraszam!

Linki sitewide to mit. W topach są strony,które większość mają linków sitewide po kilka/kilkadziesiąt tysięcy z jednej domeny i to im pomaga.

Oba chłopaki maja rację. Bardzo ważną rzecz napisał van-exel, ze chyba duże znaczenie ma "wartość" strony. Sam kiedyś zaopatrzyłem jeden serwis w takie linki, naprawdę w duże ilości z jednej domeny i Pingwin nawet ich nie ruszył. Jednak strony w sieci są po kilka lat, maja wysoki wskaźnik PR, raczej unikalną treść i b. dużą ilość BL.

• 3 miesiące temu...

Testowałem to na kilka sposobów.

Według mnie site wide działa różnie. Jednym stroną szkodzi a innym nie. Niestety nie wiem co jest powodem. Jedne idą na dno a inne w górę przy mieszanej tematyce.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Co wy macie z tymi wartościowymi stronami ? Dla Google wartościowe jest wszystko to, co oni oznaczą przez PR .

Jeżeli przesadzisz z sitewide to strona systematycznie z tygodnia na tydzień idzie w dół

Jeżeli nie przesadzisz z tykim linkowaniem, to daje to dobre efekty . z site wide jest tak samo jak z inymi formami linkowania, a więc jeżeli zastosujesz tylko sitewide, to masz gwarantowany filtr -

Popatrzcie na hipotetyczne parametry wartości strony w różnych narzędziach i porównajcie ze stronami które mają sitewide i są w topach :) Warto też zainteresować się wiekiem domeny i jej systematycznym trwaniem. Osobiście takie zalezności zauwazyłem ale tylko na swoim podwórku .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności