Skocz do zawartości

Depozycjonowanie jako oferta dla firm.

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś oto otrzymałem na firmowy mail (nie zajmuję się SEO zawodowo) taki oto mail. Jeśli admin lub moderatorzy nie życzą sobie podawania nazwiska autora i nazwy firmy uszanuję to i usunę tę część maila. Oto całość w oryginale:

-----------------------------

From: Admin [mailto:biuro@entica.pl]

Sent: Wednesday, August 22, 2012 1:32 PM

To: biuro@(......).com.pl

Subject: Prośba o zgodę na przesłanie oferty

Szanowni Państwo,

Nasza firma zajmuje się depozycjonowaniem ( obniżaniem pozycji stron

np. z negatywnymi komentarzami ) oraz pozycjonowaniem ( zwiększaniem

pozycji stron firmowych ). Jeśli są Państwo zainteresowani otrzymaniem

naszej oferty dotyczącej którejś z tych usług prosimy w odpowiedzi na tego

e-maila w temacie wpisać 'depozycjonowanie' lub 'pozycjonowanie'.

Pozdrawiam,

Jarosław Kozak

ENTICA

--------------

*Niniejsze zapytanie nie jest informacją handlową, a

jedynie pytaniem** o zgodę na przesyłanie informacji handlowych drogą

elektroniczną zgodnie z art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002r.o

świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002r. Nr 144, poz 1204

z późn. zm.)

**Zgodnie z Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą

elektroniczną (Dz.U. z 2002r, nr 144 poz. 1204 ustawy z dnia 18 lipca

2002 r.) oraz dyrektywą UOKiK: " Dopuszczalne jest przesłanie na adres

e-mail pytania czy adresat zgadza się na otrzymywanie drogą

elektroniczną informacji handlowej "

---------------

Czy ta firma proponuje mi usługę w ramach której będą oczerniać moją konkurencję?

Proszę oświećcie mnie bo zgłupiałem dokumentnie...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To już było... Firma od swl... Poleciało im wszystko...

Na frazę "pozycjonowanie Lublin" są na 955 miejscu... :D Mogą być dobrzy w depozycjonowaniu... Sami siebie skutecznie zdepozycjonowali... haha :)

Oni chyba sami niewiedzą co mają ze sobą zrobić....

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

@tomierc

bredzisz, zapominasz, że pozycjonowanie w Google jest następstwem spamowania(być może nie wiesz, być może nie pamiętasz ale właśnie takie były początki z Google), moralnością i etyką nie zaspokoisz nawet podstawowych potrzeb - zwłaszcza w obecnych czasach

tomierc, prawda jest taka, że każdy przycina, gdzie tylko się da tylko nikt o tym głośno nie mówi, niemal wszystkie SEO firmy stosują depozycjonowanie

uwielbiam podwójną moralność na PiO i ma to nawet swoją nazwę - hipokryzja się nazywa :]

Potwierdzam, naprawdę sporo firm stosuje depozycjonowanie. Przykład z ostatnich tygodni.

Zadzwoniła do mnie klienta zdecydowana na depozycjonowanie kilku złych opinii w Google po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwy firmy. Osobiście zaproponowałem jej napisanie pozytywnych opinii i pozycjonowanie tych pozytywnych (wg mnie nawet tak wychodzi taniej). Z rozmowy wynikło, że obdzwoniła kilkanaście firm już i szuka najbardziej konkurencyjnej i konkretnej oferty. Więc wniosek jest taki, że sporo firm stosuje depozycjonowanie, ale mało kto się do tego przyznaje oczerniając innych ludzi zajmujących się depozycjonowaniem.

Nie twierdzę oczywiście, że osoby które wypowiedziały się w tym wątku depozycjonują strony, napisałem to tak ogólnie.

Czy ktoś z Was przeprowadził skuteczne depozycjonowanie ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności