Skocz do zawartości

Jak wygląda rysunek p***o wg Google

eljelj

Rekomendowane odpowiedzi

Podobnie z sklepami z bielizną. Kobieta w biustonoszu i stringach to już dla G za dużo jak na sklep z bielizną. Przecież klientki się zgorszą. Nie pomoże usunięcie reklam ze strony z danym zdjęciem, ani też poprawa kontentu. Z doświadczenia wiem, że raz wyłączone Adsense dla witryny nie zostanie już włączone.

Zależy jaka strona. Zazwyczaj usunięcie takich zdjęć skutkuje zdjęciem blokady, wystarczy napisać. Swoją drogą ja bym takich zdjęć nie chciał z kilkuletnim dzieckiem oglądać, ale może już się nie nadaje na 21 wiek (mimo że anime i mangi lubię). Nie dość, że liżące się 2 kobiety to jeszcze nago, nie ma znaczenia, że to rysunek.

Podobnie z sklepami z bielizną. Kobieta w biustonoszu i stringach to już dla G za dużo jak na sklep z bielizną. Przecież klientki się zgorszą. Nie pomoże usunięcie reklam ze strony z danym zdjęciem, ani też poprawa kontentu.

Kto zamieszcza reklamy AdSense w sklepach internetowych???

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Podobnie z sklepami z bielizną. Kobieta w biustonoszu i stringach to już dla G za dużo jak na sklep z bielizną. Przecież klientki się zgorszą. Nie pomoże usunięcie reklam ze strony z danym zdjęciem, ani też poprawa kontentu.

Kto zamieszcza reklamy AdSense w sklepach internetowych???

Badalem wplyw obecności reklam Adsense na wielkość sprzedaży w sklepie i nie zauważyłem spadku sprzedaży. A z Adsense było troche dodatkowej kasy. W mojej ocenie mądre użycie Adsense nie zawcze oznacza spadku sprzedaży. Wszystko zależy od asortymentu, konkurencji i pewnie jeszcze kilku czynników.

Badalem wplyw obecności reklam Adsense na wielkość sprzedaży w sklepie

Zbadaj wpływ obecności zakopanego w ziemi dzikiego zdechłego kota w pobliżu serwera... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

pewnie, nie ma to jak kierowac klientow do konkurencji poprzez reklamy adsense ;)

Jeśli klient się szwenda po sklepie bez celu to dlaczego nie wyswietlić mu reklamy i zarobić cokolwiek. Wiem czego szuka i wiem czy może to znaleźć w sklepie. Czasami towaru, którego szuka już nie ma, a może i już nigdy nie będzie. Jeśli wszedl po coś konkretnego czego już nie ma to i tak nic innego nie kupi.

Inna kwestia, że masa odwiedzających sklep i tak nie wchodzi z zamiarem kupna. (masa oglądaczy, porównywaczy - zanim cos kupi przeleci 20 sklepów i wróci do odpowiedniego).

Jeśli sklep i towar jest godny uwagi to żadna reklama go nie wymiecie a jeśli tak to się cofnie.

Takie jest moje zdanie.

Jeśli klient się szwenda po sklepie bez celu...

Klient nie może się szwendać po sklepie bez celu.

Jeszcze pod nos klientowi podkładasz reklamy konkurencji. :olaboga:

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zabronić nie można, ale... kto przy zdrowych zmysłach to robi? To tak jakbyś chciał coś klientowi sprzedać, mówiąc przy tym "Ten z naprzeciwka ma 50% taniej i bardziej wypasione". Głupota.

A co zrobisz ? Zabronisz mu ?

Nie zabronię, ale skieruję go na produkt, który chciałbym aby kupił.

Poczytaj sobie trochę o marketingu internetowym i psychologi sprzedaży. To tak na początek.

Zabronić nie można, ale... kto przy zdrowych zmysłach to robi? To tak jakbyś chciał coś klientowi sprzedać, mówiąc przy tym "Ten z naprzeciwka ma 50% taniej i bardziej wypasione". Głupota.

No tak, jak nie masz towaru którego klient szuka to na pewno głupota stracić możliwosć zarobienia kilku EUR, lepiej niech sie cofnie do szukajki.

A co zrobisz ? Zabronisz mu ?

Nie zabronię, ale skieruję go na produkt, który chciałbym aby kupił.

Poczytaj sobie trochę o marketingu internetowym i psychologi sprzedaży. To tak na początek.

Dzieki za rady, na pewno poczytam.

Jak nie masz towaru, którego klient szuka, to Twoja w tym głowa, żeby sprzedać mu towar, którego nie szuka. I żeby był Ci za to wdzięczny ;)

Ty też terefere!

Szkolenia językowe dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności