Skocz do zawartości

Gdzie najtaniej kupić 20 domen

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

myszę kupić 20 domen (net, info, biz, com.pl, org, eu, pl). Chcę nowe domeny. Nie chcę IDN regionalnych. Domeny będą przedłużane. Będzie z tego dobre zaplecze.

Po analizie wyszło mi, że w OVH będzie najtaniej. Brałem pod uwagę perspektywę dwuletnią.

Możecie coś polecić? Czy to się kwalifikuje już jako zakup hurtowy?

Pozdr

P

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z kupowaniem w Az.pl dałbym sobie spokój. Zamawiasz domeny nie wiedząc nawet z jakiej promocji korzystasz. Na stronie zamawiania masz tylko informację, że ceny są cenami z promocji i link do strony z milionem promocji. Zero informacji w jakiej konkretnie promocji ci sprzedają i gdzie jest jej regulamin. Może się okazać, że zwiążesz się z nimi na lata.

z AZ nie miałem nigdy takich problemów, niezależnie od promocji. To jedna z niewielu firm która nie robi ludziom pod górkę i zgodnie z warunkami NASK authinfo dla domen pl zawsze wydaje od ręki - nie ma niedozwolonych zapisów o konieczności utrzymywania domen przez X lat bo jak nie to kara/odszkodowanie itp.

W dodatku jeśli chodzi o ceny rejestracji domen pl to są dla mnie nr 1 na rynku

Nie polecam! Nr 1? Nie wiem za co taka opinia :) Za to, że czasem wysyłają (piszę o az) e-maile z kwotą do zapłaty za domeny, które już masz zarejestrowane od miesiąca w swoim panelu z informacją, że nie opłaciłeś, bo coś tam, bo zła promocja, bo się nie należało itp itd. Dostajesz e-maila z kwotą i nr konta, żadnej "podkładki" w formie faktury czy innej, po próbie uzyskania odpowiedzi za co masz dokładnie zapłacić, TWOJE domeny znikają z panelu w az. I nie był to jednostkowy przypadek, a co najmniej kilka osób miało podobne problemy na początku sierpnia - można znaleźć informacje o tym na forum domeniarskim di.pl.

Dokończając moją wypowiedź albo płacisz i odzyskujesz domeny albo i tu nie wiem co, bo ja dokładnie pani kierownik działu domen wypunktowałem punkty promocji, które mnie obejmowały i gdzie zrobili błąd (dziwne, że pracownicy nie znają regulaminów swoich promocji) - myślałem, że w tych czasach i w takiej konkurencji wśród firm sprzedających domeny żadna z nich nie posunie się do spychania odpowiedzialności za swoje błędy (lub braki znajomości swoich własnych regulaminów promocji) na klientów :)

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Czytajcie ze zrozumieniem:

W dodatku jeśli chodzi o ceny rejestracji domen pl to są dla mnie nr 1 na rynku

Rejestracja domeny .pl kosztuje mnie w AZ niecałe 7zł netto (ok. 8.50 brutto) - pokażcie mi gdzie jest taniej, jeśli to co napisałem nie jest prawdą?

Standardowa cena to chyba u nich 9zl netto (ok 11 brutto)

Jeśli domeny mają być odnawiane to NA PEWNO najtaniej masz w dropped. Polecam ich zresztą też ze względu na bardzo dobry help desk i częste różnego rodzaju promocje. A poza tym można tam przechwycić czasem fajne domeny z historią, więc masz 2 w 1.

Rejestracja .pl 12pln / odnowienie 50pln (brutto!). W przypadku innych końcówek odpowiednio tańsze. A jeśli masz więcej domen to .pl możesz odnowić już za 40pln. Po co przepłacać?

Rejestracja .pl 12pln / odnowienie 50pln (brutto!)

Jesteś w błędzie - ceny w AM to ceny netto. AM jako iż nie jest płatnikiem VAT w PL nie ma obowiązku go od Ciebie pobierać, co nie znaczy jednak że ktoś Cię zwolnił z przestrzegania ustawy o VAT. Masz obowiązek (!) go zapłacić. Choć AM z oczywistych powodów nie śpieszy się by o tym informować klientów ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności