Skocz do zawartości

Gdzie najtaniej kupić 20 domen

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie no 100 domen to nie jest jakoś specjalnie dużo jak na gości działającej w tej tematyce.

Może by było to troszeczkę dziwne gdybym taki post napisał na forum o tematyce fizyki jądrowej, ale tutaj ?

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

AM jako iż nie jest płatnikiem VAT w PL nie ma obowiązku go od Ciebie pobierać, co nie znaczy jednak że ktoś Cię zwolnił z przestrzegania ustawy o VAT. Masz obowiązek (!) go zapłacić.

AM jest płatnikiem VAT na Cyprze, ale dla osób dokonujacych prywatnie zakupu nie ma to znaczenia, gdyż one nie są płatnikami i kwestia rozliczania tego podatku ich nie dotyczy, płacą po prostu cenę. Także to co napisałeś nie jest prawdą w zakresie osób fizycznych nieprowadzących działalności, a jedynie w zakresie podmiotów gospodarczych. Jeżeli twierdzisz inaczej, to podaj odpowiednie paragrafy przepisów, inaczej jest to mącenie w temacie, bez żadnych konkretów.

Dokładnie jak pisze Andro. Nie róbcie ludziom wody z mózgu. Cena w dropped to 50pln brutto czyli ostateczna kwota jaką za domenę płaci osoba fizyczna.

A 45pln i owszem płaci się mając powyżej 50 domen na koncie dropped (nie jest ważne jakich .pl czy nie .pl). Mając ponad 200 płaci się zresztą 40pln - czego Wam serdecznie życzę :)

Andro, jesteś w błędzie. Co z tego że am jest na cyprze płatnikiem vat, jak ja do sierpnia faktury dostawałem od:

Domain Aftermarket, LLC

16192 Coastal Highway

DE 19958 Lewes

USA

Twoim zdaniem w USA am także jest płatnikiem vat? ;) Dopiero teraz mam FV z cypru, z bodajże 15% vat cypryjskim. Myślisz że możesz go odliczyć w PL? ;) I dlaczego dropped tak to nagle pozmieniało? Ano dlatego że niestety mam w tej kwestii rację i zrobiło się o tym za głośno. Jak masz w panelu AM faktury z usa - to niestety masz obowiązek zapłacić od nich vat w pl.

Inna sprawa, jak to działa - skoro zawarłem umowę z AM na cyprze, to dlaczego moje dane w ogóle zostały przekazane innej firmie z usa? W dodatku jeszcze wystawia mi ona faktury... za co, skoro ja z jej usług nigdy nie korzystałem? Dopiero od niedawna am stara się to poskładać do kupy - bo do tej pory to był bajzel bez ładu i składu, więcej mi się nawet nie chce pisać na ten temat.

Dalej cytat z pomocy samego am:

Osoby fizyczne oraz osoby prowadzące działalność gospodarczą, ale niezarejestrowane jako płatnicy VAT, płacą tylko cenę uwidocznioną w serwisie. W tym przypadku jest to cena brutto.

Płatnicy VAT również płacą tylko cenę uwidocznioną w serwisie. Kupno domen podlega opodatkowaniu podatkiem VAT z tytułu importu usług, a podatek ten podlega w całości odliczeniu jako podatek naliczony. Dla płatników VAT ceny podane w serwisie są więc cenami netto.

Niestety w świetle obowiązujących w pl przepisów podatkowych, pierwszy akapit jest wyssany z palca. Drugi jest prawdziwy.

Co do tego:

Jeżeli twierdzisz inaczej, to podaj odpowiednie paragrafy przepisów, inaczej jest to mącenie w temacie, bez żadnych konkretów.

to proszę: jeśli wymagasz, to zacznij od siebie. Proszę podaj mi paragrafy na podstawie których napisałeś swojego posta, bo "inaczej jest to mącenie w temacie, bez żadnych konkretów" ;)

Witam

Potrzebuję 10 - 20 domen. Nie wymagam by były "stare" i po stronach www. Muszę postawić sobie kilka serwisów do promowania lokalnie małego biznesu.

Gdzie można zakupić tyle domen w najkorzystniejszej cenie ? Obecnie płacę 100zł rocznie w home.pl za domenę, a nie chciałbym co roku płacić 2000zł netto za ten pakiecik. Da radę gdzieś to kupić taniej ?

Czy jest sens kupować domeny regionalne, lub jakieś inne tańsze ?

Co polecacie na "regionalne" zaplecze, oczywiście jak najmniejszym kosztem ;)

Jak masz chęci to możesz poszukać po różnych hostingach, często oferują po 3 domeny za 0zł, tylko wiadomo, trzeba sprawdzić ceny przedłużenia.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności