Skocz do zawartości

Dzisiejszy Hangout z Johnem Muellerem

Sebastian-SEO

Algorytmiczny filtr a "podejście" SQT  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jak strona posiada nałożony algorytmiczny filtr, to czy prośba o ponowne rozpatrzenie "ukarze ją" za np. ukrywanie testu na stronie czy keyword stuffing?

Rekomendowane odpowiedzi

a z drugiej strony myślę, że ta cała panika, to taka pseudo nagonka, aby każdy panikował, Ci do dostali wiadomości w Webmaster Tools sami się zgłaszali. Nie jestem za teoriami spiskowymi, ale coś tu grubo śmierdzi...

Dokładnie tak jest.

Narozrabiali w serpach teraz muszą to jakoś odkręcić.

Dokładnie w takim samym celu funkcjonuje forum (rzekomo pomocy) Google. Forum nastawione jest na zgłaszanie stron i "ręczną" interwencję. W ten sposób chcą naprawić wyniki i jednocześnie pokazać jacy to są dobrzy wujkowie.

Przy kolejnej aktualizacji algo będzie jeszcze gorzej. Nalezy się na to przygotować.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przy kolejnej aktualizacji algo będzie jeszcze gorzej. Nalezy się na to przygotować.

Jeżeli przez 3 lub 2 miesiące klient siedział z założonymi rękami, zastanawiał się czy puścić blasta wiki, czy blasta xrumera, lub może skatalogować stronę bazą publicznych katalogów z Publikera; dodać stronę do jakiejś grupy stu seokatalogów w ciągu jednego dnia albo kupić parę linków sitewide na spamerskich stronach z 20 wychodzacymi w blogrollu i którąś z tych czynności wykonał, to potwierdzam, będzie gorzej i należy się na to przygotować. Amen!

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Sebastian, a opublikujecie to w Fakcie? Do wyborczej się nie załapiecie, ale w Fakcie lubią takie tematy.

Jak dla mnie wychodzi na to, że:

• Lepiej nie zgłaszać o ponowne rozpatrzenie
  • Nie słuchać co piszą "eksperci" na forum o pozycjonowaniu google
  • Będziemy czuć się lepiej
  • Iść na piwo

W ten sposób życie będzie barwniejsze i zdrowsze;)

Jeśli nie wiecie jak krótko podsumować wypowiedzi Matt'a to Pan w windzie to podsumuje:

A jakim style pozycjonować strony, stylem Gangnam:)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Sebastian, a opublikujecie to w Fakcie? Do wyborczej się nie załapiecie, ale w Fakcie lubią takie tematy.

Jak dla mnie wychodzi na to, że:

• Lepiej nie zgłaszać o ponowne rozpatrzenie

• Nie słuchać co piszą "eksperci" na forum o pozycjonowaniu google
  • Będziemy czuć się lepiej
  • Iść na piwo

ad 1) jak widać, nie przeczytałeś wpisu, a się wypowiadasz o nim - sorry, ale jak tam, to nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji

ad 2) Kto?

ad 3) Ja na pewno :)

ad 4) Zawsze można :)

ad 1) jak widać, nie przeczytałeś wpisu, a się wypowiadasz o nim - sorry, ale jak tam, to nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji

Przeczytałem, ale mam prawo także do odmiennego zdania jak i Ty;) Filmików powyżej nie odbieraj osobiście, są na rozładowanie napięcia.

ad 2) Kto?

Mam swoje typy, ale to już moje wewnętrzne przemyślenia i nie lubię się z nimi uzewnętrzniać.

ad 3) Ja na pewno :)

"Normalnie, to czuć się dobrze"

ad 4) Zawsze można :)

Można i trzeba, a nie ciągle zamartwiać się jednym i tym samym, każdy potrzebuje odskoczni o pewnym nachyleniu procentowym.

To na zdrowie Sebastianie <pije żywca>, aby "procenty" szły w górę, a nie odwrotnie.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności