Skocz do zawartości

Precle - co to jest dokładnie ?

KrisTex

Rekomendowane odpowiedzi

NowoczesnaFarma.pl, po pierwsze primo - nigdy nie wyciągaj nie swoich spamów na forum,

po drugie primo - doprowadź swoja sygnaturkę do zgodności z regulaminem

po 3 cie primo - zamiast zadawać 100 pytań najpierw warto przeczytać dział "dla początkujących" na wszystkie pytania które zadaleś już masz odpowiedzi, a jeśli czegoś nie zrozumiesz wtedy warto zapytać, bo tłumaczyć poraź kolejny podstawy podstaw nikt nie che

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj zabolało zabolało, MaxPan chciałem się czegoś nauczyć, coś zrozumieć (dzięki tobie coraz mniej), znalezienie czegokolwiek tutaj graniczy z cudem (albo tylko jako opcja dla zaawansowanych której nie znam) Wpisuje Page-Rank aktualizacja wyskakuje mi 100 tematów (w większości wyglądających jak reklamy) całkiem nie na temat. K..wa to jak mam się czegoś dowiedzieć, zadaję pytania jak człowiek i oczekuję odpowiedzi.

Ps. zaraz poszukam coś o ikonce która podobno jest be (może znajdę)

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Trochę pokory i cierpliwości - to jest forum, a nie obsługa klienta gdzie zadajesz pytania i czekasz na konkretną odpowiedź. Jeśli nie chcesz poświęcić czasu na przeczytanie tematów na forum to czemu liczysz, że ktoś poświęci swój czas na tłumaczenie Tobie prostych zagadnień?

Wracając do tematu czym są precle (Presell Page):

Mówiąc prosto są to strony, na których możesz opublikować artykuł (najczęściej z linkami w treści). Ich założenie polega na tezie, że linki z treści, tematyczne są bardziej wartościowe, a dodatkowo łatwiej wpleść w logiczną całość wybrane frazy.

Dlaczego dodajemy swoje artykuły do precli? -> Zdobywamy linki do stron

Dlaczego tworzymy własne precle? -> Licząc na wartościowa unikalną treść od użytkowników, możemy budować swoje zaplecze, site.

Czy wysyłać artykuły z synonimami i dlaczego? Korzystamy z nich ponieważ przy większych ilościach np. 100, taniej jest wygenerować tekst z synonimów niż zamówić 100 unikalnych. Osobiście do kiepskiej jakości precli/katalogów - z synonimów, dobrej jakości/z moderacją - zamawiam unikalne.

O tym jak założyć precla jest masa artykułów w internecie - w skrócie np. Wordpress + wtyczki. Pamiętaj, żeby postawić na osobnej domenie, najlepiej z innym ip.

Księgarnia medyczna - Książki i literatura medyczna

MaxPan jak możesz nazwać ten wybitny katalog spamem

jedna z przyczyn to 10 dofollow z głównej :D, reszta tez istotna ale przecież nie robimy tu audytu "otwartego" na sub-domenie .

jeśli ktoś robi katalog i nie chce wydać 50 zł na skrypt co przynajmniej niema tyle "twórców" co co jeszcze powiedzieć.

Ale spamy tez potrzebne bo gdzieś tzreba spamować, wiec jestem ZA żeby było coraz więcej takich wybitnych katalogów, link to link

Dzięki An lor Xen i Max Pan za odp i podp. Kurcze jaki ja byłem naiwny :-)

Ale te art - precle zamieszczone na moim czymś też generują ruch, więc coś dają. Może 100 pozycję w google ale też i pierwsze np "jak zbudować kurnik" pierwsza dzisiątka więc do czegoś się przydają ? Dzięki wam wiem jednak coraz bardziej o co w tym wszystkim chodzi i o to chodzi po to zapisywałem się do tego forum.

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Precle raczej nie służą do generowania ruchu tylko jako miejsce gdzie możesz zamieścić wartościowe linki. Jeśli jest tam jakiś ruch pewnie można go wykorzystać. Ogólnie Twoim celem jest ruch na docelowej domenie, a nie w preclach, katalogach czy zapleczach. Przemyśl po co to robisz. Unikaj też powielania artykułów.

Księgarnia medyczna - Książki i literatura medyczna

dzięki, będę się w przyszłości trzymał twoich wytycznych.

Precle raczej nie służą do generowania ruchu tylko jako miejsce gdzie możesz zamieścić wartościowe linki. Jeśli jest tam jakiś ruch pewnie można go wykorzystać. Ogólnie Twoim celem jest ruch na docelowej domenie, a nie w preclach, katalogach czy zapleczach. Przemyśl po co to robisz. Unikaj też powielania artykułów.

Bardziej chyba zdobywać linki, co do "wartościowe", wartościowe można zdobyć w zamkniętych dobrych preclach, w publicznych zaspamowanych wartość tego linka jest znikoma. Dla zdobycia ruchu lepiej sprawdzają się np fora branżowe

kurcze, jaki je teraz mądry jestem, dzięki chłopaki.

Dobra podsumowując:

Warto dodawać linki do precli ale tylko tyc wartościowych (w moim rozumieniu ciekawych lub z wtsokim PR)

Warto tworzyć dobre precle i umieszczac je w zamknietych kręgach

o czymś zapomniałem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności