Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 w php

Piccolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Wykupiłem sobie nową domenę i chciałbym zrobić przekierowanie 301 na nowy adres w PHP ponieważ serwer pliku htaccess nie obsługuje a PHP tak. Nie wiem jak mam się do tego zabrać - wszystkie strony mam w html-u.

Moje pytanie brzmi :

-czy mam wszystkie strony zmienić z html na php i umiescić kod przekierowującyi ponownie wysłać na serwer

czy wystarczy tylko zmienić index.html na index.php i dodać kod.

Proszę o podpowiedzić doświadczonych kolegów, tak abym moc ze sterej domeny przeszła na nową

Pozdrawiam

Tak właśnie zrobiłem, że tylko na stronie głównej umieściłem kod i zamieniłem na index.php a index.html usunąłem.

A wiesz może po jakim czasie mogę usunąć starą domenę z serwera i jak długo mniej więcej trwa przekierowanie przez Google ze starej na nową domenę.

Pozdrawiam i dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń.

Ostatnio dość szybko około 2 tygodni.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

To raczej nie jest dziwne. Przekierowałeś tylko stronę główną, a podstrony dalej są aktywne: https://no.boo.pl/kontakt.html

Dodatkowo z linka, którego podałem w menu jest link do strony głównej i tak 404.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Raczej i to nie pomoże, bo zmienisz linki z kontakt.html na kontakt.php bez przekierowania i znowu będzie źle.

Linki powinny być przekierowane z adresu .html na nowadomena/costam.html(lub .php)

Przy okazji masz 2 różne strony na kontakt.html i kontakt.php

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności