Skocz do zawartości

Problem pozycjonowaniem

saviola15

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli przejrzysz najlepsze sklepy internetowe czy katalogi produktów, zauważysz, że na stronie z produktem często jest rubryka typu "Zobacz inne produkty z tej kategorii", "Najczęściej kupowane produkty", "Losowe produkty". To nie tylko zabieg marketingowy typu cross-selling, ale też najprostsza metoda na usprawnienie indeksacji poprzez celowe kierowanie robota Google bezpośrednio do potrzebnych treści. ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pneumatyka Opole, w wynikach naturalnych w top panorama firm, zumi, jakieś darmowe katalogi. Firma w top ma trzydzieści parę linków średniej jakości.Popracuj nad linkami a będziesz na top na pneumatyce. Jeśli dobrze sprawdziłem to twoja firma jest top 1 ale na mapach googla, a to co innego niż serpy. Linkuj, Linkuj i jeszcze raz linkuj, bo strona linków prawie nie ma.

Za 30-40 linków filtra nie dostanie nawet przy jednym anchorze, ale przy większej akcji warto pobawić się w urozmaicenie anchorów.

Warto skorzystać z podpowiedzi G, ludzie to lubią

Wyszukiwania podobne do pneumatyka opole

hydroserwis hydraulika siłowa i pneumatyka opole

pneumatyka opole reymonta

pneumot opole

prema opole

narzędzia pneumatyczne opole

Jeśli dobrze sprawdziłem to twoja firma jest top 1 ale na mapach googla, a to co innego niż serpy.

W organiku też jest pierwsza. Jeśli mam takie wątpliwości to sprawdzam przez onet, czy wp.

Optymalizacja nie jest najważniejsza, ale potrafi bardzo ułatwić życie. Dodaj przede wszystkim więcej treści na głównej i w opisach produktów.

Znaczniki h1, etc nie wpływają znacząco na pozycjonowanie, ale warto ich używać dla użytkowników nie robotów, by ludzie wiedzieli czego dotyczy strona.

Na blogu Zgreda znajdziesz sporo na temat optymalizacji sklepu internetowego - ja się zawsze tym posiłkuje.

Co do linkowania to faktycznie korzystaj z różnorodnych anchorów, ale zobaczymy co najbliższa aktualizacja algorytmu nam przyniesie.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

• 2 tygodnie później...

Minęło prawie 2 tygodnie od założenia waszego tematu. Na stronie głównej pojawił się tekst, kategorie są już prawie wszystkie opisane, codziennie (od pon. do piątku ) dodaje strone do 3 katalogów, dodaje artykuły do precli, dodaje do sygnaturki link strony na różnych forach i pisze na nich posty.

Jak narazie to podziałało lekkim awansem na 4 stronę w googlach. Page rank mam nadal "0". Proszę, poradźcie mi co jeszcze mam zrobić by wspiąć się na 1 stronę w googlach i osiągnąć lepszy Page rank ?

Dachy Opole, Nysa, Grodków, Namysłów - Dachyglej.pl

Dodaje ręcznie, i staram się by zmieniały się opisy strony... Tak z 7,8 katalogów tygodniowo...

"zróżnicowanie źródeł linków" - Nie bardzo rozumiem ? Okey dzięki serdeczne za pomoc, mam nadzieje, że to pomoże :)

postaraj się dodawać do 5 katalogów dziennie + zdobyć 5 linków z innych źródeł, np odpowiadając na pytanie znajdujące się na jakimś forum o pneumatyce, komentując wpisy na blogach, może jakiś link z facebooka udostępniony na fanpagu itp.

Ponadto pamiętaj, aby NIE skupiać się wyłącznie na linkowaniu do strony głównej. Podlinkuj także konkretne produkty / podstrony.

Widzę że znowu przewijają się porady 5 katalogów dziennie, ja bym zaryzykował 6 katalogów dziennie, co prawda wówczas prawdopodobieństwo filtra wzrasta o 34 %, ale może warto zaryzykować i szybciej wypozycjonować stronę :faja:

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności