Skocz do zawartości

ContentStream - Świetnie zaplecze

kmajewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym tu przedstawić dość fajny program powiązany z AdKontekst, a dokładniej ContentStream. Stawki cpc nie są wysokie, ale nadrabiają CTR-em (1% w góre). Nie jest to standardowa forma reklamy, a coś w stylu "premiowanych artykułów". Jak to wygląda w praktyce? Wyświetlają się tam newsy z takich stron jak :komorkomania.pl, sport.wp.pl itp, właśnie dzięki temu jest ta klikalność. Dodatkowo możemy Na stronie możemy umieścić standardowy box lub rozwijaną ramkę w dowolnym rozmiarze. Świetnym atutem jest wybór doboru słów kluczowych. Możemy wybrać by reklamy wybierane były kontekstowo, kontekstowo + dobrane słowa przez nas lub tylko słowa. Dzięki temu możemy wyselekcjonować najlepsze dla naszych czytelników artykuły co jest bardzo przydatne na ściśle targetowanych stronach. Jak wspomniałem ContentStream należy do Adkontekst, a więc wszystko wygląda ładnie, prosto - nie ma problemów z dopasowaniem do wyglądu strony. No i oczywiście doskonały kontakt z supportem.

Serdecznie zapraszam do rejestracji!

Link z reffererem - https://panel.content...t?refererId=951

Bez refa - https://panel.content...cure/newaccount

Chyba nie muszę przypominać, że rejestrując się z refem nic nie tracicie, a jedynie mi pomożecie, prawda? :)

Pozdrawiam!

Klik dalej w okolicy 1gr... :D Czy coś się zmieniło...?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Powiem Ci, że jest na prawdę różnie. Testowałem tylko kilka godzin, ale byłem zadowolony. Mam pewien plan na wdrożenie i czekam na osobę która mi pomoże, podzielę się efektami. Wiem na pewno, że Content będzie nieodzowną reklamą ponieważ ludzie nie widzą tego jako reklama, a na przykład scroolują do 3/4 strony i po skończeniu czytania postu/tematu często szukają co tu dalej porobić. Właśnie z pomocą przychodzą takie 3-4 artykuły wysuwane :)

Powiem Ci, że jest na prawdę różnie. Testowałem tylko kilka godzin, ale byłem zadowolony.

To jaka jest stawka za klik?

To daj znać... Bo było już na ten temat i wyszło że to jedna wielka porażka...

Kapkapki temat dotyczy ContentStream... więc powstrzymaj się z reklamowaniem adfreestyle i tej swojej wrzuty...

Edit: Widzę że moderator usunął post pana Kapkapki... Więc mój też jest do usunięcia...

• 2 tygodnie później...

Nie wiem jak u innych, ale u mnie jak testowałem miałem kilki po 3-4 grosze, więc lepiej było dać jakiś baner z sieci afiliacyjnej.

W tej reklamie chodzi o współczynnik klikalności, a ciężko by było utrzymać podobne efekty z zwykłym bannerem. Oczywiście wszystko zależy od placementu, reklamy itp.

• 3 tygodnie później...

Testowałem to przez 14dni. Jak dla mnie za niskie stawki, dodatkowo na początku badziewna treść poleciała, potem ok usunęli.

Moje wrażenie po tym okresie to, że jest to ciekawe narządzie, ale tak jak pisze Netsprint praktycznie nie dla zarobków. I tutaj rodzi się pytanie, po reklamować inne strony praktycznie za darmo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności