Skocz do zawartości

Jaki % ruchu idzie z wyszukiwarki w Adwords?

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra - ponieważ już mnie nie obowiązuje NDA i nie mam klienta, to zdradzę (z resztą dla niektórych to nie tajemnica), że przez kilka lat trzymałem stronę w TOP 1 dla takich fraz jak:

bielizna

bielizna damska

bielizna erotyczna

Teraz konkrety i fakty

Dla powyższych fraz narzedzia google podają następującą odwiedzalność dzienną dla tych ściśle dopasowanych fraz

bieladw.jpg

Teraz statystyki z google analitics (miesięczne) z okresu kiedy witryna była w TOP1 dla tych trzech fraz

bieliznaa.jpg

Oczywiście jak wiadomo w tej kategorii tematycznej zawsze wyświetlają się 3 linki sponsorowane ponad wynikami naturalnymi

Myślę, że nie ma co dyskutować dalej o tych angolskich badaniach ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Sebastian, a jakie mam mieć dopasowanie ustawione, jak nie ścisłe? Mówimy tu o skuteczności AdWords w stosunku do wyników organicznych i badania odnosimy do konkretnych fraz, na które wyświetlają nam się konkretne strony na konkretnych pozycjach w wynikach sponsorowanych i organicznych. Tu nie ma prawa być mowy o innym dopasowaniu niż ścisłe. AdWordsy zgarniają większość ruchu i widze to na każdej pozycjonowanej stronie.

@Beerbant,

Te dane, które podajesz z adwords to są estymacje kliknięć. Czy masz realne dane?

Pomijam kwestię not provided, gdyż jak piszesz to było jakiś czas temu.

estymacje - ale mam dane od znajomych (niestety nie mogę już ich ujawnić) i mniej więcej się one pokrywają w kwestii ilości odsłon dla fraz co do ilości kliknięć w top 3 reklam na podstawie wycinkowych danych estymacje mają tak średni błąd porównawczy w granicach 10-20%

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No ale przecież w badaniu tak było - badano, w co ludzie klikają. Ludzie wpisywali te 1,4 miliarda zapytań - dostawali wyniki wyszukiwania - z Adwords.I klikali w SERPy w 94% przypadków.

Tak podkręconych danych to nawet Google nie podaje ;) 6% na reklamy i porzucenia ... Ten co to badał Nobla dostanie ;)

BTW: Udziałowcy Google dostaja dokładnie odwrotne dane ...

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności