Skocz do zawartości

Usuwanie wpisów z katalogów na żądanie

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poinformować wszem i wobec, że jakiekolwiek żądania usunięcia wpisów bo ktoś komuś nie zapłacił nie będą przeze Mnie realizowane. Nie interesuje Mnie problem natury katalogujący - klient bo ta sprawa nie dotyczy Mnie jako właściciela katalogu.

Nie wiem jak u innych to się odbywa ale zastanawiam się nad wprowadzeniem też opłat za usuwanie wpisów bo jest to praca/usługa jak każda inna, która wymaga czasu (ktoś mi dziś napisał, że usuwanie wpisów za opłatą jest nielegalne - ciekawa koncepcja).

Ktoś ma jakieś sugestie w tej kwestii jak to ująć w regulaminie ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Chciałbym poinformować wszem i wobec, że jakiekolwiek żądania usunięcia wpisów bo ktoś komuś nie zapłacił nie będą przeze Mnie realizowane. Nie interesuje Mnie problem natury katalogujący - klient bo ta sprawa nie dotyczy Mnie jako właściciela katalogu.

Nie wiem jak u innych to się odbywa ale zastanawiam się nad wprowadzeniem też opłat za usuwanie wpisów bo jest to praca/usługa jak każda inna, która wymaga czasu (ktoś mi dziś napisał, że usuwanie wpisów za opłatą jest nielegalne - ciekawa koncepcja).

Ktoś ma jakieś sugestie w tej kwestii jak to ująć w regulaminie ?

"Nielegalne" ? to sugeruj iść z tym na policję :D

według mnie jeśli jest to jasno napisane to właściciel katalogu może nawet "gołą babę" wstawić na środku katalogu i ma do tego prawo - to w końcu jego katalog. Tyle w temacie.

A odnośnie wpisów - płacisz = dodajesz.

Zapłacileś masz wpis i KONIEC USŁUGI. Nie łączy nas nic więcej.

Chcesz usunąć po pół roku wpis = nowa usługa = zapłać.

Ja to tak rozumiem:)

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Odstąpienie od umowy o "wpis w katalogu Zgred.pl" wiąże się z pokryciem dodatkowej opłaty manipulacyjnej w wysokości xx złotych netto (usługa opodatkowana podstawową stawką VAT).

Umowa jest rozwiązywana z 7-dniowym okresem wypowiedzenia.

Musiałbyś tylko uzgodnić u prawnika, czy może być. :P

Fakt, dość częste ostatnio są takie prośby, bo zakończono współpracę z kimś tam :) Dla mnie to nie jest argument, wpis zostaje w katalogu.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

bo zakończono współpracę z kimś tam

Ale to również idealnie obrazuje mentalność ludzi... Współpraca zakończona, zamiast rozstać się w przyjaźni i zgodzie... być może w przyszłości również współpracować to... NIE ! Jest " Foch "... nie płaci mi to w swoim wolnym czasie pousuwam mu linki a co ! :P ehh ludzie....

Właściciel katalogu może zapisać w nim co tylko chce - i to jest jego indywidualny wybór. Ale tak na logike jak ktos ma grupę katalogów, to chyba innym wysiłkiem jest sprawdzenie wszystkich wpisów, kategorii przy jego dodaniu a czym innym odpalenie komendy delete from. No i chyba każdy link wychodzący mniej jest korzystną sprawą, ale może ja się nie znam.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności