Skocz do zawartości

VPN na windows 2008

soprano

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam taki problem. Za Chiny nie mogę ustawić prawidłowego działania VPN na moim serwerze dedykowanym z windows 2008. Korzystam z usług ipredator. Konfigurując połącznie VPN na linuksie zajęło mi to mniej niż minutę. Na windzie męczę się już 3 dzień. W czym problem? Gdy ustawię poprawnie połączenie to oczywiście wszystko gra. Tylko że wtedy wywala mnie ze zdalnego pulpitu bo zmienia się automatycznie adres IP (na dodatek nie wiem na jaki bo jest on losowany automatycznie). Wykombinowałem zatem, żeby w opcjach połączenia VPN wyłączyć "użyj domyślnej bramy zdalnej". Dzięki temu mogę mieć online dwa połączenia. Jedno lokalne, a drugie VPN. Tylko że wtedy ruch nie leci przez VPN (tak jakby nie działał). Gdy ustawiam na firewallu regułę, że firefox ma zakaz używania sieci lokalnej, a zostawiam sam VPN, to oczywiście nie idzie przez niego przeglądać stron (brak dostępu do internetu). Jak to rozwiązać?

Chcę osiągnąć to. Musze mieć dostęp do serwera przez pulpit zdalny i z niego traffic ma iść przez VPN. Jak to pogodzić na windows 2008?

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności