Skocz do zawartości

Jest strona, jest kod...

Xrn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piszę do was drodzy forumowicze z wielką prośbą. Jestem młodym webmasterem, który z dnia na dzień coś próbuję się uczyć. Stworzyłem swój serwis https://tera-online.info pracuje przy nim od wielu wielu dni spędzając tysiące godzin przy poprawie wyglądu, treści, optymalizacji itd. Wydaje mi się, że jest całkiem nieźle jeżeli chodzi o kod przy tak rozbudowanym serwisie otrzymałem 92/100 pkt w teście na tej stronie PageSpeed Insights Yslow wystawia mi B-grade itd jeżeli chcecie sami możecie sprawdzić co i jak. W artykułach, które dodaje używam sporo słów kluczowych linkując je na stronę główna za pomocą href="/" ( nie wiem czy to poprawnie) lub do innych podstron serwisu, używam unikalnych deskrypcji dla każdej strony, tagów, każdy obrazek ma parametry alt z słowami kluczowymi itd. Rozwijam społecznościówkę ale mimo to google nie lubi mnie ani troche - dla fraz które chcę wypozycjonować czyli "tera" i "tera online" jestem daleko za tysięczną stroną. Staram się reklamować stronę na innych serwisach, zdobywać userów jednak wszystko w błoto. Czy może mi ktoś pomóc, podpowiedzieć nie hejtując, nie wyzywając od noobów (a jestem nim w tej tematyce) co mógłbym jeszcze zrobić żeby poprawić swoją stronę, by google jednak ją polubiło?

Na tematyce się nie znam, ale strona wygląda ogólnie całkiem fajnie. Z optymalizacji pewnie dało by się trochę poprawić, ale wygląda to nieźle na pierwszy rzut oka. Zauważyłem taki detal, że keywords są takie same dla wszystkich stron. Niby nie mają znaczenia dla pozycji, ale lepiej zróżnicować. Nie linkuj z postów na stronę główną w takiej postaci jak teraz. Przecież na stronie z postem masz już link do głównej w logu na górze - kolejny nie jest brany pod uwagę. Linkuj pomiędzy artykułami na różne słowa kluczowe.

Natomiast najważniejsza sprawa - optymalizacja strony to tylko jeden element. Drugi to linkowanie - a tu sprawa leży. Jedyne linki jakie widać w większej ilości to z Twojego własnego forum, poza tym prawie nic. Zacznij linkować - na początek mogą być nawet katalogi + precle, inne źródła (blogi, fora) też się przydadzą. Zasadniczo czytać posty z działu dla początkujących i działać. Sprawdź sobie w Google KeywordTool inne frazy związane z tą grą i na nie też linkuj, żeby różnicować linki. I nie tylko stronę główną, wszystkie posty również linkować. To tak bardzo skrótowo. Najważniejsze to sporo czytać, uczyć się i wprowadzać w czyn.

Mam jeszcze pytanko. Strona pierwsze widniała pod domeną https://tera-europe.info potem jednak zmieniłem domene na https://tera-online.info. Zgłosiłem zmianę w Webmaster tools, zrobiłem przekierowanie 301. Problem jest następujący, strona bardzo ale to bardzo wolno się indexuje - czytam po necie że strony oparte na wordpesie bardzo szybko się indexują nawet w parę minut. U mnie cały proces trwa grupo ponad tydzien mimo że używam pingowania raz dziennie, na strone główną, do nowego wpisu i na mapę strony, oraz używam narzędzia pobierz jako google bot w WT. Może mi ktoś pomóc z tym okropnym problemem ? Możliwe jest że po zmianie domeny google uważa że zduplikowałem treść ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności