Skocz do zawartości

Google analitycs, współczynnik odrzuceń

stefan_96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego czasu zastanawiam się kiedy w przypadku sklepu internetowego współczynnik odrzuceń na daną frazę jest już alarmujący. Po wy pozycjonowaniu własnego sklepu na nazwę producenta + sklep mam 20% odrzuceń, czy to dużo? Kiedy google analitycs zapisuje odwiedziny na daną frazę do współczynnika odrzuceń? Czy zapisuje wówczas , jak ktoś nie przeglądnie kolejnej strony tylko opuści sklep?

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Współczynnik odrzuceń jest zapisywany kiedy user nie wykona ŻADNEJ rejestrowalnej akcji na stronie i wyjdzie. Czyli klik -> patrzy sobie na stronkę i wychodzi.

Co do współczynnika to 20% to bardzo dobry wynik, aż trochę podejrzany. Taka "internetowa norma" w zależności od branży to 35 - 60 %. Oczywiście zakładając że ruch jest w miarę targetowany.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

To ciekawe, mam frazę gdzie mam 0% ale miałem kilka wejść na nią jak na razie i jedną co ma 50%. Czyli nie mam się czym przejmować. Elias znasz może jakiś nowy kompletny opis google analitycs gdzie jest w miare opisany sposób interpretacji danych?

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności