Skocz do zawartości

Gdzie można znaleźć informacje

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Hmm. Witam wszystkich serdecznie.

Jestem bardzo zainteresowany tym tematem .

Gdzie moge znaleśc ciekawe informacje na temat pozycjonowania do wp i onetu?

Gdzie zacząć ?

Co robić?

Pozdrawiam

1. Tytuł - nie może być zbyt długi i powinien zaczynać się od słowa kluczowego. Powinien również mieć sens, bo ma zachęcić ludzi do wejścia na twoją stronę, nie tylko roboty. Każda strona powinna mieć inny tytuł.

2. Meta tag keywords - w polskich wyszukiwarkach jeszcze jakiś mały efekt ma. Nie powtarzać bezsensu tego samego słowa, 2 razy powinno wystarczyć.

3. Walidacja kodu nie ma wpływu.

4. Jeszcze powinno się mieć meta tag description. Używając kilka razy słów kluczowych. To powinno mieć sens bo również ma zachęcić do wejścia na stronę.

5. Słowa kluczowe muszą występować na stronie wiele razy (nie za dużo).

6. Linki do twojej strony ze słowami kluczowymi w tekscie. Np.

Kretyn

Dzięki tylko temu Pan L. jest na pierwszym miejscu w onecie.[/url]

walidacja psych. proces ustalania stopnia odpowiedniości, trafności, celowości testu a. ważności, dokładności narzędzia pomiarowego.

a jakie to ma odniesienie do stron www ?

"jak bylem mały, to byłem mały..."

Pozwole sobie wtrącić parę słów komentarza :-)

1. Tytuł - nie może być zbyt długi i powinien zaczynać się od słowa kluczowego. Powinien również mieć sens, bo ma zachęcić ludzi do wejścia na twoją stronę, nie tylko roboty. Każda strona powinna mieć inny tytuł.

Istnieje takie pojęcie jak 'keyword prominence' w myśl którego słowa pojawiające się na początku treści są traktowane jako ważniejsze. To jest właśnie to, o czym mówi Michał, chociaż osobiście sądzę, że to, czy słowo w znaczniku <title> znajduje się na pierwszym czy np. na piąteym miejscu nie będzie miało większego wpływu na pozycję.

2. Meta tag keywords - w polskich wyszukiwarkach jeszcze jakiś mały efekt ma. Nie powtarzać bezsensu tego samego słowa, 2 razy powinno wystarczyć.

Zdziwisz się, ale sądzę, że nawet całkiem duży :-)

Co w pewien sposób obrazuje zaawansowanie technologiczne naszych rodzimych rozwiązań.

3. Walidacja kodu nie ma wpływu.

A tutaj polemizowałbym - sądzę, że jednak ma i - co więcej - w niektórych przypadkach jest krytyczna. Wyobraź sobie np. niezamknięty tag odnośnika.

Na forach spotkałem się także z rozpaczliwymi postami od osób, których strony znikły z rankingu - powód był prozaiczny - brak otwarcia <body> dokumentu...

5. Słowa kluczowe muszą występować na stronie wiele razy (nie za dużo).

Temat do znacznego rozwinięcia - w osobnym wątku :-)

Jeszcze odnosząc się do <title> i meta description - dla mnie to ich wagę podnosi fakt pokazywania (z małymi wyjątkami w przypadku description) w rankingu wyników - co z tego, że zajmiemy pierwsze miejsce, skoro tytuł zniechęca do wejścia na stronę? Tutaj wyraźnie trzeba podkreślić aspekt marketingowy.

Z tego też powodu dla mnie wystarczające jest często zaistnienie na miejscach 1-3, 1-5 - i widząc 'sąsiadów' powtarzających bezmyślnie słowa kluczowe w <title> jestem spokojny o poziom ruchu...

Nie będę używał cytatów, bo byłoby tego zbyt wiele. :)

Masz rację, że jestem zdziwiony ważnością keywords tag w polskich wyszukiwarkach, chociaż onet z tego co wiem korzysta z inktomi, więc przynajniej w onecie nie powinno to być takie ważne.

Co do <title> to sprawdziłem i gdzie jest umieszczone słowo kluczowe ma znaczenie. Najlepiej jest na początku.

Jeżeli chodzi o walidację, to jak najbardziej powinno się zamykać wszystkie otwarte tagi i mieć prawidłową strukturę.

Mi chodziło bardziej o znaczek np. "XHTML 1.0 strict compliant", to nie ma żadnego znaczenia. Ale jeszcze raz powiem, że kod powinien być czysty i mieć prawidłową strukturę.

A ja sobie na to pozwolę ;-)

Masz rację, że jestem zdziwiony ważnością keywords tag w polskich wyszukiwarkach, chociaż onet z tego co wiem korzysta z inktomi, więc przynajniej w onecie nie powinno to być takie ważne.

Pytanie tylko - na ile aktualna wersja Inktomi to jest?

Nie wiem czy ktoś zna oficjalną odpowiedź, ale ja mam wrażenie, że przez baardzo długi czas nic w tym zakresie nie zmieniało się w Onecie...

A ja sobie na to pozwolę ;-)

Pytanie tylko - na ile aktualna wersja Inktomi to jest?

Nie wiem czy ktoś zna oficjalną odpowiedź, ale ja mam wrażenie, że przez baardzo długi czas nic w tym zakresie nie zmieniało się w Onecie...

No to ja też zacytuję ;)

Wiem, że Onet robi update mojej strony bardzo często. Dodam artykuł i za 2 dni mam wejścia z onetu.

Wiem jedno, <title> jest w onecie bardzo ważny.

no czy ja wiem , Onet przyjmie każde badziewie. wielokrotne uzycie h1, h2, ukryte warstwy , noscript, i inne bajery :). Sukces na onecie = spam. Niestety ale taka jest prawda. Szumnie zapowiedziane prace nad modyfikacją engine trwają i trwają no i nic...

Co do WP to ja czekam aż ktoś przyjdzie po rozum do głowy i usunie wreszcie ten cholerny Klikohit.

no czy ja wiem , Onet przyjmie każde badziewie. wielokrotne uzycie h1, h2, ukryte warstwy , noscript, i inne bajery ;). Sukces na onecie = spam. Niestety ale taka jest prawda. Szumnie zapowiedziane prace nad modyfikacją engine trwają i trwają no i nic...

Co do WP to ja czekam aż ktoś przyjdzie po rozum do głowy i usunie wreszcie ten cholerny Klikohit.

Dobrze powiedziane. :)

no czy ja wiem , Onet przyjmie każde badziewie. wielokrotne uzycie h1, h2, ukryte warstwy , noscript, i inne bajery :). Sukces na onecie = spam. Niestety ale taka jest prawda. Szumnie zapowiedziane prace nad modyfikacją engine trwają i trwają no i nic...

Hehe... ciekawe jak ktos z dzialu IT onetu wpadnie na serwis... poczytaja te wypociny co tu sie wyprawia i zrobia wiecej zabezpieczen na takich artystow... I tak juz samym ch****** faktem jest to ze dodawane do katalogu serwisy mimo szczegolowego opisu sa zmieniane...przez ichniejszych tlumokow redaktorow.

Raz dodawalem strone i zmieniono mi tytul, ktory to diametralnie zmienil sens strony, jedyna metoda, zadzwonic tam i naslac k***w... pomaga...

<edit>wybacz, ale nie zgadzam się na używanie wulgaryzmów</edit>

Krowa muuu

krowa@stock-photo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności