Skocz do zawartości

Gdzie można znaleźć informacje

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

no czy ja wiem , Onet przyjmie każde badziewie. wielokrotne uzycie h1, h2, ukryte warstwy , noscript, i inne bajery :). Sukces na onecie = spam. Niestety ale taka jest prawda. Szumnie zapowiedziane prace nad modyfikacją engine trwają i trwają no i nic...

Hehe... ciekawe jak ktos z dzialu IT onetu wpadnie na serwis... poczytaja te wypociny co tu sie wyprawia i zrobia wiecej zabezpieczen na takich artystow... I tak juz samym ch****** faktem jest to ze dodawane do katalogu serwisy mimo szczegolowego opisu sa zmieniane...przez ichniejszych tlumokow redaktorow.

Raz dodawalem strone i zmieniono mi tytul, ktory to diametralnie zmienil sens strony, jedyna metoda, zadzwonic tam i naslac k***w... pomaga...

Moim zdaniem edycja treści wpisów przez redaktorów w katalogach jest jak najbardziej na miejscu - to oni mają przecież dbać o poziom merytoryczny i poprawność, dzięki temu że wpisy są oceniane przez te same osoby masz zachowaną także spójność nazywania i określania pewnych rzeczy. W przypadku, o którym mówisz (zmiana sensu strony) po prostu napisałbym do nich osobnego maila z tłumaczeniem - myślę, że przy dobrym uzasadnieniu nie miałbyś żadnych problemów z uzyskaniem odpowiednich stwierdzeń.

A co do zaglądania na forum przez osoby odpowiedzialne za wyszukiwarkę Onetu - powitałbym ich z wielką radością - bo jestem za usuwaniem wszelkich prymitywnych metod pozwalających na spamowanie wyszukiwarek - nie tylko pomoże to w odsianiu nieodpowiednich stron (i tym samym wpłynie na wyższą pozycję moich stron :-)) ale także wpływa ogólnie na poziom wiarygodności wyszukiwarek (przydatne w dłuższym okresie czasu).

no czy ja wiem , Onet przyjmie każde badziewie. wielokrotne uzycie h1, h2, ukryte warstwy , noscript, i inne bajery . Sukces na onecie = spam. Niestety ale taka jest prawda. Szumnie zapowiedziane prace nad modyfikacją engine trwają i trwają no i nic...

Co do WP to ja czekam aż ktoś przyjdzie po rozum do głowy i usunie wreszcie ten cholerny Klikohit.

Możeci jako¶ bardziej rozwin±ć te sposoby?

A co do zaglądania na forum przez osoby odpowiedzialne za wyszukiwarkę Onetu - powitałbym ich z wielką radością - bo jestem za usuwaniem wszelkich prymitywnych metod pozwalających na spamowanie wyszukiwarek - nie tylko pomoże to w odsianiu nieodpowiednich stron (i tym samym wpłynie na wyższą pozycję moich stron :-)) ale także wpływa ogólnie na poziom wiarygodności wyszukiwarek (przydatne w dłuższym okresie czasu).
.

Prymityene to te ukryte powłoki, niewidzialny tekst

Powłoki przesuniete -1000 Tak???

A nie prymitywne?

Prymityene to te ukryte powłoki' date=' niewidzialny tekst

[/quote']

Tak, prymitywne to dla mnie takie, które ewidentnie widać w kodzie html i które są (z programistycznego punktu widzenia) łatwe do zidentyfikowania.

Dlatego np. ukryte powłoki za pomocą stylów w zewnętrznym pliku .css nie są aż tak 'prymitywne'.

A nie prymitywne?

Np. umieszczanie linków w księgach gości, blogach, itp.

Prymityene to te ukryte powłoki, niewidzialny tekst

Tak, prymitywne to dla mnie takie, które ewidentnie widać w kodzie html i które są (z programistycznego punktu widzenia) łatwe do zidentyfikowania.

Dlatego np. ukryte powłoki za pomocą stylów w zewnętrznym pliku .css nie są aż tak 'prymitywne'.

A nie prymitywne?

Np. umieszczanie linków w księgach gości, blogach, itp.

No a możesz mi podać więcej prymitywnych i nie prymitywnych metod :-)

mysle ze dobrym sposobem na farme linkow jest cos takiego

https://dodaj.pl

dobry sposb wykorzystuje tez chudkiewicz.com

ostanio zauwazylem ze dobrym spsobem moze byc statystyka ;)

wiekszosc tych statystyk ma pr 4 dobrze miec link do swojej strony z takiego miejsca na poczatek :)

https://extremetracking.com/open?login=melassa

Check email deliverability tool Maildog

mysle ze dobrym sposobem na farme linkow jest cos takiego 

https://dodaj.pl

To nie jest farma linków, tylko zwykły katalog www.

(No, może niekoniecznie zwykły, bo trzeba mieć PR>3)

Poza tym nie ma efektu jeżeli chodzi o PR i anchor text, bo linki do stron idą przez proxy https://www.dodaj.pl/jump.php?sid=632&url=h...twojadomena.com

dobry sposb wykorzystuje tez chudkiewicz.com

ostanio zauwazylem ze dobrym spsobem moze byc statystyka ;) 

wiekszosc tych statystyk ma pr 4 dobrze miec link do swojej strony z takiego miejsca na poczatek :) 

https://extremetracking.com/open?login=melassa

Ja nie widzę żadnej farmy linków na www.chudkiewicz.com

jedyne co tam widzę to kilka linków do klientów jego firmy.

Ja bym nigdy nie umieścił statystyki w miejscu dostępnym robotom albo odwiedzającym. Myślę, że moi klienci też by nie chcieli aby informacje o tym jakie strony oglądają i z jakiego IP.

• 3 tygodnie później...
To nadal tylko pare metod,

o których piszą na wszystkich forach(?)

Może jakieś większe tajemnice ujawnicie?

Niemożemy Rockefeler kiedyś powiedział dając 10centów napiwku w knajpie jak bym wam dał to bym sam nie miał :););)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności