Skocz do zawartości

27.08.2012 Hangout z Johnem Muellerem - linki nofollow, wychodzenie z filtra...

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czytałem na Spranym test odnośnie wpływu nofollow na pozycję.I powiem, że jak dla mnie jest on niemiarodajny. Od dłuższego czasu widze już sytuacje, gdzie linki zaczynają działać "po czasie" - sam fakt dodania linku nie oznacza, że od razu wpływa on pozytywnie na pozycję strony. Taki test byłby miarodajny, gdyby dało się linki dofollow, a nofollow dopiero po kilku miesiącach. Nie napisano też, czy linki były na tych samych domenach - mam wrażenie , że nie (inaczej by to napisano). Kolejny dowód na to, że wynik nie jest miarodajny.

Ale OK, każdy ma prawo do swoich zdań.

Co do "ściemniania" - pewnie osoby wypowiadające się tutaj wiedzą wszystko o Google - ale jest gros firm/osób, które "płyną" na powszechnie panujących opiniach, a które potem trzeba wyciągać z filtra. Wpis jest zatem dla nich - Ci, co wiedzą lepiej, zawsze będą wiedzieć lepiej :)

Chociaż, jak oglądałem ten polski HO i widziałem, jak wszyscy bez wyjątku mówili, że trzeba postawić nacisk na jakość stron, to aż się usmiechnąłem - bo o tym mówię juz od dawna.

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chociaż, jak oglądałem ten polski HO i widziałem, jak wszyscy bez wyjątku mówili, że trzeba postawić nacisk na jakość stron, to aż się usmiechnąłem - bo o tym mówię juz od dawna.

Pozwolę się nie zgodzić... Po wprowadzeniu Pingwina jakość już się nie liczy...

Tu przykład top3 na frazę "Szybkie pożyczki Kraków":

Miejsce-1

Miejsce-2

Miejsce-3

Content is King :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

trzeba poczekac do updatu Pingwina :) - nie zwracam uwagi na takie "kwiatki", jak nie znikną po updacie, wtedy będzie mozna sie "martwić"

Mnie martwi to że po każdym updacie Pingwina jest coraz gorzej... A coś wiesz kiedy ten update jest spodziewany?

Nie natknąłem sie nigdzie na datę, John tez "wymiguje się" od odpowiedzi :). Bałagan w SERPach, który jest widoczny dla niektórych zapytań jest na pewno z tym związany i "czepianie sie go" moim zdaniem to strata czasu i nerwów.

A co do terminu - wiesz zapewne, że Google "najpierw strzela, potem pyta" :) (ale mi wyszło porównanie...)

Sebastian nu to twoja działalność "misyjna na PIO" po updacie stanie się jeszcze bardziej intensywna? Bo ju teraz cie pełno wszędzie, aż strach pomyśleć co będzie po tak oczekiwanym przez wasze bractwo update :D

Ogólnie faktem jest że serpy po każdym update wyglądają coraz gorzej, myślę ze kolejny update nie będzie wyjątkiem.

a takie stwierdzenie :

jak nie znikną po updacie, wtedy będzie można się "martwić"

to szczyt ignorancji, już wielokrotnie nie znikali. Seba nie tedy droga w nawracaniu :D

@Maxpan - nie, to nie misja. Ja nie zamierzam nikogo nawracać. Nie taki ze mnie typ.

Są osoby, które wierzą w to, co pisze, są takie, co nie wierzą.n

Na PiO są i jedni, i drudzy.

Zresztą - ze mna można polemizować - od tego jest Forum. Na blogu też wrzucam wszystkie komentarze - sorry, jeden ostatnio skasowałem - ktoś nie lubi mojej obecności na PiO :)

Niedługo napiszę o nowym updacie algorytmu Google o kodowej nazwie "Adam Słodowy" bo analizując wszystkie wypowiedzi pracowników korpogoogle w kwestiach rankowania wyłania się jedna rzecz - korpogoogle zaczeło przerzucać odpowiedzialność za swoje błedy na barki webmasterów i zaczeło wykorzystywać w coraz większym stopniu informacje od nich płynące jak i na podstawie ich "działań" modyfikować algo.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Tomka znam osobiście.

Jakoś w dyskusjach na PIO nie zaprezentował tej wiedzy niestety, ale za to przyczynił się do zbanowania katalogów Kufika. Przypomnę 2 tygodni przed banami napisał otwartym tekstem, że idzie zgłosić katalogi kufiego do odstrzału, po 2 tygodniach zonk, i ponad 100 domen poszło do piachu, przypadek? Tak tak stali latami a tu po 2 tygodniach od deklaracji twojego inteligentnego kolegi i banik :D

Wiec czytając jego posty w waszym siedlisku i tu na PIO ja wiekszej wiedzy nie obserwuje, ale zauwazylem brak zasad przyzwoitości jak w przypadku zgaszania katalogów kufiego.

Tyle w temacie

No ale przecież wiele ośób narzeka na algo - więc ... chyba warto?

warto byłoby gdyby druga strona nie pieprzyła głupot w stylu "linki nie szkodzą ale...." czyli coś na zasadzie "jestem za a nawet przeciw" , warto byłoby gdyby były jasno określone reguły gry.

A co do Tomka to ja go podziwiam za konsekwencje i upór (nie ważne że w bzdurach)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

warto byłoby gdyby druga strona nie pieprzyła głupot w stylu "linki nie szkodzą ale...." czyli coś na zasadzie "jestem za a nawet przeciw"

To właśnie jest schemat działania Dido... Schemat pozbawiony zasad....

Przypomnę 2 tygodni przed banami napisał otwartym tekstem, że idzie zgłosić katalogi kufiego do odstrzału

Tydzień temu pisał coś o zgłoszeniu mojego profilu w Goowno+... Ciekawe czy zbanują... Płakał nie będę... :)

@Maxpan - nie, to nie misja. Ja nie zamierzam nikogo nawracać. Nie taki ze mnie typ.

Są osoby, które wierzą w to, co pisze, są takie, co nie wierzą.n

Na PiO są i jedni, i drudzy.

Zresztą - ze mna można polemizować - od tego jest Forum. Na blogu też wrzucam wszystkie komentarze - sorry, jeden ostatnio skasowałem - ktoś nie lubi mojej obecności na PiO :)

Nie wierzę, że są osoby, które wierzą w to co mówisz (oczywiście pod warunkiem, że ten ktoś wcześniej zajrzał na forum G i skojarzył Cię z tą wroną co masz w avatarze, czy innym ptakiem).

Tzn. chyba tylko ja Ci wierzę (że myślisz, jak myślisz).

https://beznadziejnie.pl - Obrazki głupie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności