Skocz do zawartości

27.08.2012 Hangout z Johnem Muellerem - linki nofollow, wychodzenie z filtra...

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

- linki nofollow nie mają wpływu na pozycję strony (tutaj zdanie niektórzy mają odmienne, osobiście testów nie przeprowadzałem w tym zakresie)

Żadnych testów nie prowadziłeś wiesz o tym dużo i potrafisz wychodzić z filtra, mało wiarygodny dla mnie jesteś.

"google odróżnia działania na niekorzyść podejmowane przez konkurencję" bo jest to totalna bzdura - jedyny parametr jakim mogą się posłużyć to rozłożenie tego działania na szkodę w czasie ...

Jeżeli to sie tyczyło mnie to chodziło mi, że dostałem blasta a czy ja go puszczę czy konkurencja to nie ma znaczenia przecież dla g... tylko dla mnie.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Żadnych testów nie prowadziłeś wiesz o tym dużo i potrafisz wychodzić z filtra, mało wiarygodny dla mnie jesteś.

Tak, i Ty to wiesz :)

Sorry, ale jak ktoś tak pisze to dla mnie nie jest wiarygodny do dyskusji - bo nie potrafisz dyskutować inaczej niż plotąc dyrdymały. No ale niekiedy "ten typ tak ma".... - chyba, że zhakowałeś mi kompa albo podpiąłeś kamerkę online i wiesz o mnie wszystko :)

Jak masz tak pisać, lepiej nie pisz - bo sam się dyskredytujesz w oczach tych, co czytają wypowiedzi na tym Forum ze zrozumieniem, a nie przez pryzmat zacietrzewienia.

Wybaczcie za offtop, ale padające tutaj wypowiedzi to jak kłótnia mohera z ateistą. Ateista wie swoje, moher jest zaślepiony wiarą, żadna ze stron nie wygra, każda ma swoje argumenty, więc po co toczyć tą z góry przegraną obustronnie bitwę.

Każda strona ma swoje racje i niech tak zostanie, ani Ty Sebastianie, ani reszta rozmówców nie możecie narzucać komuś swoich poglądów na siłę.

Dwa Żubry i spokój Panowie.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Pingwin i Panda dotknęły głównie strony znajdujące się w TOP 10, tych stron było setki tysięcy, w Polsce kilkanaście tysięcy, skąd Panowie wykonujący audyty seo bierzecie czas na dyskusję i pracę nad stronami klientów? Czy te audyty seo ograniczają się tylko i wyłącznie do informacji z takich toolsów jak IBP Arelis? Aż chyba z ciekawości zamówię :) Sebastian jaki jest koszt dla strony postawionej na WP z sitem 150, nie mogę na Twojej stronie znaleźć cennika i czy dajesz gwarancję, że wyciągniesz stronę z filtra po zastosowaniu się do wskazówek?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Czy te audyty seo ograniczają się tylko i wyłącznie do informacji z takich toolsów jak IBP Arelis?

Mi wystarczy dostęp do konta w narzędziach dla łebmajstra :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

A jak czegoś nie rozumiesz, to nie pisz "bełkot" - to tak na przyszłość. Bełkotem jest to, co próbujesz mi wmówić.

Ja to rozumiem doskonale. Tutaj chodzi właśnie o tych, którzy tego nie rozumieją, bo Ty im wodę z mózgu robisz.

Więc odpóść sobie złośliwości i to, że ktoś ma inne zdanie niż Ty. Takie jest życie - to nie jest kółko różańcowe ani towarzystwo wzajemnej adoracji.

.

Wiec tez sobie odpuść, bo jak widać większość tutaj ma inne zdanie, jak twoje. Ty jakoś zdajesz się tego nie zauważać. W pierwszym poście napisałeś, ze testów o znaczeniu linków nofollow nie przeprowadzałeś. A w kolejnych postach bronisz zaciekle tego, co napisał jakiś googlowski dezinformator, który bierze kasę za to, aby tworzyć bajki dla webmasterów.

Best military dog tags in the world.  :peace:

czy dajesz gwarancję, że wyciągniesz stronę z filtra po zastosowaniu się do wskazówek?

Jak domena jest "uwalona" może nie wyjść z filtra - gwarancji się na to nie daje.

Co w takim razie robisz? Przechodzisz na ciemną stronę, czy odpuszczasz i mówisz klientowi: to się nie da zrobić?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak domena jest "uwalona" może nie wyjść z filtra

Sprecyzuj pojęcie uwalona... Bo coś mi umknęło....

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Własnie o to mi chodzi, czy jak zamówię u Sebastiana audyt, to czy po zastosowaniu się do wskazówek powie kolegom z SQT, że moja strona jest cacy :) bo według mnie jest, a odpowiedź na formularz o ponowne rozpatrzenie ciągle jest taka sama: "Nie znaleziono ręcznych działań dotyczących spamu", serwis zajmował 1 miejsce przez 3 lata na frazę finasową.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Najpewniejszym sposobem jest przeznaczenie 40K/miesiąc na AdWordsy :P

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Uwalona = pozycjonowana black hatem przez tak długi czas w sposób świadomy. Nie mam zamiaru wchodzić tutaj w polemikę odnośnie "świadomy". Wiadomo, o co chodzi.

Co do nofollow - nie zwróciłem wczoraj uwagi na cytat, był lekko ukryty - przyznaję się do tego - potrafię to zrobić. Mam nadzieję, że tym stwierdzeniem jeden wątek umilknie :)

Co do uwagi Beerbanta - tak, domena, która ma złe linki, może brać udział w programie Adwords.Czy to źle? To nie moja wyszukiwarka. Nie potrafiłbym jednak się na miejscu właściciela domeny, która zdobywała linki "jak to sobie Google nie życzy" "awanturować" wiedząc, że owa domena zdobywała linki nie tak, jak "chce Google". Sorry - jak się coś robi wbrew regulaminowi, to się potem nie płacze, że się zostało złapanym.

Co do tego, że mam inne zdanie - to jest Forum. Jak się komuś nie podoba, może mnie dodać do ignorowanych. Pytanie tylko, czy to jest sposób na prowadzenie dyskusji, czy raczej ucieczka od niewygodnych dla siebie tematów...

bo według mnie jest, a odpowiedź na formularz o ponowne rozpatrzenie ciągle jest taka sama: "Nie znaleziono ręcznych działań dotyczących spamu", serwis zajmował 1 miejsce przez 3 lata na frazę finasową.

to, że według Ciebie, to nie zbnaczy, że według Google.Sko

ro nikt poza Beerbantem nie potrafi polemizowac, to się nie dziwię, że nie potrafisz zobaczyć powodu.

Już tu jedna osoba polemizowała ze mną - że ma cacy serwis; po podaniu adresu od razu jej wskazałem, że jest w błędzie. Podeślij mi adres na priva, jak masz odwagę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności