Skocz do zawartości

Narzędzie do sprawdzania wpisów w katalogach

kmike

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dla własnych potrzeb napisałem prosty skrypt sprawdzający czy dany link działa. Rozbudowałem go odrobinę i postanowiłem nieodpłatnie upublicznić.

Skrypt umożliwia sprawdzenie:

- czy link działa

- czy znajduje się w indeksie

- czy na podstronie znajduje się link do podanej strony

Demo z możliwością sprawdzenia 1 linku znajduje się pod adresem.

Jedynym warunkiem korzystania jest zakaz modyfikowania kodu źródłowego skryptu. Skrypt do pobrania znajduje się tutaj.

Instalacja jest dziecinnie prosta, wystarczy wypakować 3 znajdujące się w folderze pliki na serwer i uruchomić domenę.

1.jpg

2.jpg

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Jeśli chcesz go rozwijać, przydałaby się opcja proxy podania w polu ;)

Nie pomyślałem o tym, na dniach postaram się dodać możliwość użycia proxy.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Po co do tego proxy :]

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Po co do tego proxy :]

Używałem kilka razy skryptu do sprawdzania około stu linków w różnych odstępach czasu, bez żadnych problemów. Ale Google ma chyba zabezpieczenie przed floodowaniem?

Zauważyłem i poprawiłem mały błąd, skrypt wyszukiwał wyłącznie linki zapisane w cudzysłowie. Opcja proxy jak na razie przez kilka najbliższych dni pozostanie w fazie pomysłu do zrobienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności