Skocz do zawartości

Domena z polskimi literami (ą, ć, ę, ś, ł)

pol

Rekomendowane odpowiedzi

MMP, dokladnie tak jak mowisz, ale własnie z tytułu tego dziwnego kodowania jak sie to ma do pozycjonowania takiej domeny?

A moze takie domeny są zupełnie nie funkcjonalne dla pozycjonowania?

CZy np. gdybym chcial mieć strone o mieście Łodzi To czy domena łódź.pl

bylaby:

1) korzystna dla pozycjonowania

2) neutralna

3) niekorzystna

Ktoś cos wie?

Zacząłem właśnie niedawno mały eksperymencik z guglami. To dopiero początek, ale może ta wiedza Ci w czymś pomoże. Zakupiłem domenkę z polskim znakiem. Dodając do gugli wpisałem nazwę "jak leci" (czyli np: www.ławka.pl), wcześniej oczywiście dodając 3 troszę mocniejsze linki na taką właśnie nazwę (czyli na www.ławka.pl). Gugle właśnie tak ją zapisało (oczywiści gugle .pl) i tak ją wyświetla w wynikach. Domena na dodawanie linków z anchorami zachowuje się jak każda inna (czyli pnie się w górę ;) ). Do tej chwili jest wszystko ładnie, ale ze względu, że domena jest polskim znakiem to:

1.nie można sprawdzić ilości linków prowadzonych do strony,

2.gugle pamięta tylko nazwę www.ławka.pl a nie pamięta np: --xn--d-xn--- . pl

3.co się z tym wszystkim wiąże pr domeny = 0

no i oczywiście trzeba pamiętać, że nawet jeśli ładnie wypozycjonujemy taką stronkę, osoba która kliknie w nią w wyszukiwarce i nie będzie miała pluginu to zobaczy całe nic :D

W obecnej chwili na tym koniec moich doświadczeń.

Nie wiem jak by zaaragowały gugle jak przy dodawaniu wpisało by się tą śmieszną nazwę np: --xn--d-xn--- . pl . Z chęcią przyczytam o waszych doświadczeniach.

Już kiedyś ktoś omawiał ten temat na forum. Wniosek był jeden - taką domenę da się normalnie pozycjonować,... ale co z tego, jeżeli większość osób nie może wejść na tak wypozycjonowaną stronę ? Wydaje mi się, że najlepiej pozycjonować bez polskich ogonków, a do tego ewentualnie wykupić z ogonkami na dodatek, by czekała na lepsze czasy :D Pozdrawiam

Dała matka rozum? To kombinuj.

Domeny polskiej z ogonkami nie sprawdzałem, czy da się ładnie pozycjonować.

Za to linki z ogonkami polskimi indexują się bez problemów np: Łódź

Więc może z domeną nie będzie również problemu......

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

to linkuj z --xn--d-xn--- - jaki problem? :)

co do ilosci linków to nie ma również problemu z ich sprawdzeniem, natomiast tak jak pisałeś, jest mały kłopot z PR ... mimo kilku linków po aktualizacji nadal 0, ot co

Gotowe SMSy

i

konkursy

• 1 miesiąc temu...

No i prosze czyli wystarczy pozycjonowac ze znakami w standardzie asci i PR bedzie i linki beda widoczne w G....hmm

ciekawe jednak czy brak konsekwencji (stosowanie rownoczesnie wpisow z polskimi znakami i bez) moze doprowadzic do negatywnego efektu (tak jak brak konsekwencji we wpisywaniu z www i bez) czy ktos moglby to skomentowac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności