Skocz do zawartości

Czy Google manipuluje SERPami (patent Ranking documents)

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to Was Trochę nie rozumię, przecież to my manipulujemy w wynikach google a tu widze oburzenia jak google manipuluje w swoich wynikach ?

Mnie to nie dziwi, wg robią to już od bardzo dawna, bo algorytm nie jest aż tak cudowny żeby pilnował się automatycznie i nie trzeba było sprzątać ręcznie.

ps. pponad to chyba trzeba się liczyć z karą jak pozycjonujemy strony , nieprawdaż ?

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

My manipulujemy SERPami - Google wkurza się na nas.

Google manipuluje SERPami - my wkurzamy się na Google ;-)

W sumie to Was Trochę nie rozumię, przecież to my manipulujemy w wynikach google a tu widze oburzenia jak google manipuluje w swoich wynikach ?

Mnie to nie dziwi, wg robią to już od bardzo dawna, bo algorytm nie jest aż tak cudowny żeby pilnował się automatycznie i nie trzeba było sprzątać ręcznie.

ps. pponad to chyba trzeba się liczyć z karą jak pozycjonujemy strony , nieprawdaż ?

Wiesz może i bym przyznal Tobie rację żeby nie jeden mały szczegół - chodzii o hipokryzję korpogoogle ;)

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

Xann, za takie stwierdzenia zostaniesz zlinczowany, jak mnie to prawie spotkało przy innych okazjach :)

Ale masz w pełni rację - jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ukraść - to dobrze.

Zawsze podkreślam, że się nie docenia SQT Google'a...

Ktoś tutaj promował 100k dla siebie i po 10k na konkurencję ... nieprawdaż? ;)

Gdyby nie pozycja rynkowa google - monopolistyczna to byśmy się nie wkurzali. Przynajmniej nie tak bardzo.

Zgadzam się ale częściowo - bo jak by korpogoogle nie było monopolistą to nie byłoby takich dziwnych działań z ich strony i co skutkowałoby nie istnieniem tego problemu ;)

Ktoś tutaj promował 100k dla siebie i po 10k na konkurencję ... nieprawdaż? ;)

Od ładnych paru lat jestem tego wyznania i nic się w tym temacie nie zmieniło zresztą z tego co widzę większość juz tak robi, w końcu prawo w Polsce nie zabrania linkować ;)

Marketing internetowy dla firm

Ale masz w pełni rację - jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ukraść - to dobrze.

Ale Ty Seba nie masz racji w interpretacji :P (się mi rymneło)

Tak naprawdę to tylko i wyłącznie dzięki pozycjonowaniu i SEO korpogoogle dostało takie możliwości.

Wszyscy jakoś zapominają, że tak naprawdę relacje SEO-korpogoogle to symbioza bo to SEO przyczyniło sie do powstania wielu narzędzi Google i to SEO korzystając z tych narzędzi karmi Google danymi - które (podkreślam po raz n-ty) to dane korpogoogle skwapliwie wykorzystuje ku chwale własnego portfela (bo i takie jego prawo).

Tak więc chyba tak do końca nie można stwierdzić kto tu Kali a kto krowa .... :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale czemu Google miało by dawać obcym ludziom pozycjonerom dobre topy na których zarabiają krocie, skoro można samemu te topy sprzedawać bezpośrednio zainteresowanym i jednym kliknięciem ustawić klientowi pozycje? :)

Nikt o to nie ma do nich pretensji - przecież to prywatna firma. Tu chodzi zupełnie o coś innego - o zakłamanie i wykorzystywanie pozycji monopolisty.

Trzeba jak dzieciom cały czas powtarzać to jak mantre - bo dzisiaj ciężko jest skupic na konkretnym temacie uwagę młodych ludzi.

Nie dziwie się - żyjemy w gorszych czasach niewolnictwa niż w średniowieczu - jedyną różnicą jest to że niewolnicy dzisiaj są bardziej czyści i mają na starość ładniejsze zęby :D

hyhy z tymi testami to trudno powiedzieć. W końcu opisana tu metoda z celowym mieszaniem w SERPach i opóźnianiem wpływu niektórych czynników na nie ma się odnosić wyłącznie do stron, co do których zachodzą podejrzenia o stosowanie tzw. "spamerskich" technik, a nie do wszystkich stron. A więc w jednym przypadku na bieżąco obserwujesz zmiany, a w innym masz wprowadzone opóźnienie.

Wszyscy jesteśmy pod lupą ;) wszyscy !

Czas na testy.

Tak więc chyba tak do końca nie można stwierdzić kto tu Kali a kto krowa ....

Mam wrażenie że cały ten algorytm jest jak krowa... Żre, muczy... A mleka nie daje... Więc na cholerę Kalemu taka krowa...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności