Skocz do zawartości

Czy Google manipuluje SERPami (patent Ranking documents)

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Link może być tekstowy lub graficzny. Google sobie tworzy nowe definicje, a potem siedzimy i rozkminiamy, co jest czym. Po co? Naturalny / nienaturalny to może być miód i może kilka innych rzeczy, ale nie link.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Taka np. emotikona to link naturalny, czy podpada pod naruszenie zasad?

Naturalne linki nie istnieją... Pojęcie to zostało wymyślone przez Google celem manipulacji...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Naturalne linki nie istnieją...

Naturalny link to taki, jaki ktoś wstawia nie myśląc o tym, że ten link pomoże stronie docelowej w promowaniu jej w Google.

Widzisz fajny art, news - piszesz o tym (gdzieś), dajesz linka, aby inni zobaczyli źródło - i ktoś ma naturalny link.

Myśle, że za parę lat , jak już każdy będzie nosił okulary google podłączone na sztywno przez micro usb do mózgu (żeby nie było strat w transferze), to będzie możlwe ;P

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Naturalny link to taki, jaki ktoś wstawia nie myśląc o tym, że ten link pomoże stronie docelowej w promowaniu jej w Google.

Problem w tym, że Google nie wie, kiedy link jest faktycznie naturalny... pomijając typowe precle czy inne źródła, w którym od razu widać jak na dłoni. To właśnie o to się rozchodzi w tej całej naturalności, że tylko osoba zamieszczająca gdziekolwiek link wie o tym, czy robi to bezinteresownie. A skąd wiesz, że linka do podanego wcześniej bloga nie wstawiłam za kasę? Może to blog, na którym kupiłam link i chcę go wzmocnić, a brak SEO anchora ma tylko stworzyć pozory naturalności :) Nie wiesz tego.

PS Te linki w stopce z anchorami "SEO blog" i "audyt SEO" wyglądają na... stworzone w celu manipulowania wynikami wyszukiwania ;-) Nie jest to też bezinteresowne polecanie czyjejść strony.

a co jeśli ja wstawiam link we wszystkie stopki bo chcę rozreklamować stronę? Potrafi G określić kiedy chcę przyciągnąć gości na stronę a kiedy chcę podbić pozycję? Albo jak wsadzam do katalogów to kiedy robię to z myślą o zwykłej reklamie bo z katalogu będę mieć ruch a kiedy o podbiciu pozycji? Gratulacje jeśli algo to wyłapuje.

O wartości strony decyduje użytkownik i to czy ona mu jest przydatna. Sam miałem taką sytuację, że przed rozprawą sądową drukowałem potrzebne mi informacje z typowych spamerskich zapleczówek. Żaden algo nie oceni czy link jest naturalny, czy strona spamerska. Bo 1000 osób uzna za spam a jednemu coś takiego pomoże.

Inna sprawa, że syf w necie jest niemiłosierny :/

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Od pewnego czasu Google zaczęło wszystko rozróżniać - skorzystali z wiedzy parapsychologicznej i okultystycznej zebranej przez dawne i obecne reżimy światowe.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

PS Te linki w stopce z anchorami "SEO blog" i "audyt SEO" wyglądają na... stworzone w celu manipulowania wynikami wyszukiwania ;-) Nie jest to też bezinteresowne polecanie czyjejść strony.

Też masz swoją działalność - więc chyba wiesz, że reklama jest dźwignią handlu, co? :)

Zawsze możesz tez usunąć swoje linki....

Polecam Tobie lekturę tego wpisu. Powstał m.in. po lekturze tego wpisu...

Czyli linki w stopce to reklama i nic nie mają wspólnego z linkami nienaturalnymi?

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Właśnie i tu jest problem, dowolna interpretacja linka naturalnego i nienaturalnego.

Zgodnie i aktualnymi potrzebami może to się nazywać reklama.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zawsze możesz tez usunąć swoje linki....

Polecam Tobie lekturę tego wpisu. Powstał m.in. po lekturze tego wpisu...

fantastyczny wpis, ja cie nie mogę ;), rzekłbym, że paszkwil, ale nie chcę słyszeć "najwięcej lamentu słychać ze strony osób, które stosowały/nadal stosują stosują techniki z pogranicza tzw" lania wody ;)

Zgodnie z definicją o tym, że link naturany jest wstawiony bezinteresownie, linki z twojej stopki takimi nie są skoro sam je tam wstawiłeś i oprawiłeś SEO anchorami. Tym samym Google może je potraktować jako próbę manipulowania rankingiem i jeśli będzie ich wg Google za dużo (np. jeśli udzielasz się na wielu forach z takimi stopkami), albo będą miały zbyt jednorodne anchory, twój blogasek może przez to oberwać. Ciekawe, czy byłbyś z tego zadowolony.

Tak jak SzlafRock napisał, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak ktoś cię podlinkuje ze śmietników i dostaniesz filtra to zmienisz zdanie i stwierdzisz, że te linki nie powinny ci zaszkodzić.

Ciekawa jestem, czy byłbyś z tego zadowolony i nadal podważałbyś moje zdanie na temat tego, że o jakości strony decyduje jej zawartość, a nie backlinki.

Lexy, zgadzam się, że o jakości strony decyduje jej zwartość. Natomiast co do pozycji w SERPACH ... :))

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności