Skocz do zawartości

Problem z kategoriami i tagami - automatyczne usuwanie

Xemix

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, męczę się już od kilku godzin i dalej nie mogę dojść ładu i nie wiem co jest grane. Otóż, zainstalowałem sobie WP, skonfigurowałem wszystko i dodaję artykuł. Wpisałem treść, tytuł, tagi, wybrałem kategorię i dodaję. I... bach... po zapisaniu wpisu WP usunął kategorię i tagi. W kokpicie na stronie wpisów mam brak kategorii i brak tagów przy wpisach. Nie idzie tego poprawić bo po zapisaniu i odświeżeniu strony, dalej nie ma tych danych, pomimo, że przy edycji wpisu kategoria jest wybrana i tagi wpisane. Dodatkowo, gdy wejdę w archiwum kategorii wpis się pojawia jako dodany w tej kategorii. Przy wpisie za to jest Brak kategorii.

Mam parę wtyczek, odinstalowywałem po kolei i nic - dalej to samo.

Pierwszy raz takie coś mnie spotkało - miał ktoś podobny problem i/lub wie jak to rozwiązać? Byłbym wdzięczny, każda rada się liczy.. :)

To nie to. Ale Panowie i Panie, chyba wreszcie po kilku godzinach się udało odnaleźć przyczynę! :)

Prawdopodobnie zawiniły dwie wtyczki: DB Cache Reloaded Fix oraz Contact Form 7. Co ciekawe, tylko w sytuacji, gdy są obie aktywowane, gdy jest jedna z nich (obojętnie która) działa bez problemów, gdy są obie - pojawia się problem. Ale i tak muszę wszystko przeinstalować od nowa, bo nie pomaga dezaktywacja, usunięcie plików, danych i tabel z bazy...

Wykonam jeszcze kilka testów i prób i dam ostatecznie znać czy to na 100% to.

Właśnie ciekawe, że na innych serwerach i blogach też te obie wtyczki działają bezbłędnie :) Ale jak pisałem wyżej - ta diagnoza okazała się błędna; odinstalowałem kilka innych wtyczek, które stwierdziłem, że są mi niepotrzebne i błąd już nie występuje. Ale dalej nie wiem która wtyczka/co to powodowało :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności