Skocz do zawartości

OmniPing + publiker dla początkujacych

shift76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem świeżym posiadaczem skryptu Omniping. Mam kilka drobnych pytań. Skonfigurowałem go z publikerem. W tym celu utworzyłem jedna kategorię. Program automatycznie pobrał domeny i podstrony z publikera. Moje ustawienia to:

okres pingowania 5 dni

pingowanie co 12h

pobieranie danych co 24h

limit podstron 500

limit podstron pobieranych na raz 100

I teraz:

1. po pierwsze czy wystarczy jedna kategoria czy ma ich być więcej?

2.czy moje ustawienia mają sens?

3. czy dobrze rozumiem ze generalny limit podstron to 500 dla tej kategorii? a co 24 h program pobiera kolejne 100 al nie będzie ich więcej niż 500 w danej kategorii?

4. Czy 500 podstron to max w danej kategorii, tak wyczytałem w instrukcji

5. czy okres pingowania, dotyczy podstrony czyli jesli program pobrał ją pierwszego dnia to będzie ja pingował do przez 5 dni, natomiast jeśli kolejna pobrał drugiego czy trzeciego itd to także będą pingowane przez 5 dni (dziś jest 6 dzień i kategoria się nie wyłączyła)?

6. standardowe adresy szybko dostają bana, jaka jest na to rada, wprowadziłem proxy ale publiczne więc nie wiele to pomogło

7.czy w zakładce zaindeksowane podstrony powinienem oczekiwać wyników?

Proszę o pomoc

Maciej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności