Skocz do zawartości

przedłuzenie domey

CoXis

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko pytam.

Szukam informacji.

A kupiłem w az.pl juz nie pamietam nawet czemu , ale wtedy to byla tylko jedna domenka. A teraz juz jest pare i hosting itp. i jak patrze na to wszystko co oferuja polskie firmy to rece opadaja.

A tu wszyscy o polskich firmach pisza tylko czemu ?

GuiStyles.com -serwis z plikami do modyfikacji wygladu pulpitu | blog.guistyles.com - mój blog o desktop modding | coxis.webhop.net - strona o ulepszaniu wyglądu linuxa

Z tego co sie orientuje to zazwyczaj jest tak ze jak kupujesz domene, obojetnie czy na rok, 2, czy 5 lat to ta pierwsza oplata jest liczona w promocji, a jak juz sie skonczy okres "pierwszej" rejestracji to płacisz normalnie, czyli stawke jaka dany "rejestrator" (czyt. posrednik, czy jak tam zwał) sobie ustali.

Choc nie jest to reguła, wszystko zaleszy od konkretnej promocji, czasami jest tak ze tylko ten pierwszy rok jest w promocujnej cenie.

Za transfer domeny do innego "rejestratora" zawsze jest jakas opłata, a czesto jest tak ze trzeba zapłacic roznice, pomiedzy cena promocyjna, a regularna stawka.

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Za transfer domeny do innego "rejestratora" zawsze jest jakas opłata, a czesto jest tak ze trzeba zapłacic roznice, pomiedzy cena promocyjna, a regularna stawka.

"zawsze" czy tez raczej _zazwyczaj_ przy promocjach a nie "zawsze" przy normalnym okresie abonamentowym domeny. bo wtedy możesz sie przeniesc normalnie gdzie chcesz bez oplat.

Za transfer domeny .pl nic sie nie placi! Placi sie za transfer globalnych, tak jak normalnie za przedluzenie. A co do tych dzwiwnych promocji, to ja robie tak ze rejestruje na az.pl, tam mam w kazdej chwili kod authinfo, a po roku przenosze do jednej z witryn, ktora oferuje roczny abonament za kupno i przedluzenie niecale 70 zl netto.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

no i konkretnie nareszcie

co prawda nadal nie kumam czemu o pl tak kazdy wspomina bo mi osobiscie o com chodzi

pozatym tak jak pisalem w godaddy i dreamhost cena jest pokazana za 2 rok taka sama jak za pierwszy

ale pewnie oni tez wala w kanał wiec pewnie tez trzeba doczytac wszystkie warunki napisac maila itp.

GuiStyles.com -serwis z plikami do modyfikacji wygladu pulpitu | blog.guistyles.com - mój blog o desktop modding | coxis.webhop.net - strona o ulepszaniu wyglądu linuxa

pozatym tak jak pisalem w godaddy i dreamhost cena jest pokazana za 2 rok taka sama jak za pierwszy

Na domeny globalne sa rzadko promocje - zazwyczaj cena pierwszego roku jest taka sama jak 2, 5, 10 itd. To na pl'ki sa promocje takie smieszne typu "nakupuj jak najwiecej tanio, a pozniej je przedluzaj drogo" - typowe podejscie polskiego biznesu, choc akurat tutaj spora zasluga NASKu.

Edyta.

Faktycznie, jak pojawily sie kilka miesiecy temu "wyuchowe" promocje onet.pl, home.pl, az.pl, to te firmy z promocjami postapily podobnie z domenami globalnymi.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 2 tygodnie później...

Witam.

Właśnie w rejestracjidomen.pl przedłużyłem okres domeny .pl o rok i jestem zawiedziony

ponieważ kupiłem ją w zeszłym roku bez promocji za około 70zł teraz cena już wyniosła 109 czy to będzie dalej tak rosło z roku na rok bo jeśli tak to zrobie transfer gdzie indziej.

A druga sprawa chciałem się dowiedzieć w superhost.pl odnośnie kupna domeny.com, zadałem pytania:

czy cena domeny okoły 30zł rocznie, czy to jest cena promocyjna i czy jeśli będę chciał przedłuzyć okres trwania domeny zapłacę jakieś dodatkowe i duże koszty,

wiem ze nie można określić ceny dokładnej ale chciałem być pewny czy czasem cena nie wzrośnie znacznie, w odpowiedzi na moje pytanie napisano:

"cena domeny nie jest promocyjna"

trochę jestem niepewny co do warunków zakupu.

A druga sprawa chciałem się dowiedzieć w superhost.pl odnośnie kupna domeny.com, zadałem pytania:

czy cena domeny okoły 30zł rocznie, czy to jest cena promocyjna i czy jeśli będę chciał przedłuzyć okres trwania domeny zapłacę jakieś dodatkowe i duże koszty

A po jaki gwint kupujesz w Polsce?

Ja wszystkie globalne domeny kupuje na www.namecheap.com po 8.90 USD (ok 30 PLN).

I to są stałe ceny, a nie żadne promocje. Poza tym mam taki wypas jeśli chodzi o zarządzanie domenami, że w Polsce tego nigdzie nie dostanę. Dla każdej kupionej tam domeny za friko mogę ukryć właściciela. Zmiany DNS-ów itp. przebiegają super sprawnie. A jest jeszcze wiele innych ciekawych opcji.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ja wszystkie globalne domeny kupuje na www.namecheap.com po 8.90 USD (ok 30 PLN).

I to są stałe ceny, a nie żadne promocje.

No kupuje w polsce bo widocznie się nie znam a tym bardziej nie znam angielskiego na tyle aby być pewnym czy nie ma jakiejś ściemy i za rok się obudze bez domeny, ale skoro piszesz że korzystasz z ich usług to możliwe że się skuszę.

Ps. jak płacisz i jaka jest prowizja????

I to są stałe ceny, a nie żadne promocje.

No kupuje w polsce bo widocznie się nie znam a tym bardziej nie znam angielskiego na tyle aby być pewnym czy nie ma jakiejś ściemy i za rok się obudze bez domeny, ale skoro piszesz że korzystasz z ich usług to możliwe że się skuszę.

Ps. jak płacisz i jaka jest prowizja????

Płacę standardowo kartą kredytową. Prowizja? Żadnej prowizji.

Właśnie idę kupić kolejną domenę. Z karty mi ściągają 8.90$. Po przeliczniku bankowym wyjdzie jakieś 30 PLN. Zresztą można sprawdzić na wyciągu. To tak samo jakbyś płacił kartą w sklepie.

Jedna uwaga. Jak wszędzie na świcie (netowym), nie akceptowane są karty VISA Electron, poza kartami Inteligo. Najlepsze są VISY Classic.

Właśnie idę kupić kolejną domenę.

No to już kupiłem. $ 8.88. Za friko możliwość ukrycia rejestranta.

Oczywiście już skorzystałem. Można sprawdzić WhoIs dla domeny: audiotopnet.com

Od razu przeniosłem też DNS-y. Wszystko zajęło jakieś 5-8 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności