Skocz do zawartości

Edycja tekstu corel

jaclaw

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję napisać na ploterze coś długopisem.

Problem w tym że nie wiem jak to przygotować.. gdy napisze w corelu, dam wypełnienie brak, obrys włosowy, to ploter obrysuje mi literki, a ja chcę, żeby litera "i", była kreską i kropką, a nie kwadraciekiem i prostokątem.

Wie ktoś jak w corelu to zrobić?

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Chodzi o to.. ploter tnie po linii. Jeśli napiszę nawet chudą czcionką coś, później muszę dać wypełnienie: brak, obrys: włosowy. I ploter wytnie/narysuje po tej linii. Czyli np. przy literze "O" zrobi 2 kółka, jedno większe, drugie mniejsze w środku. A ja chcę żeby zrobił tylko jedno kółko.

Więc w projekcie w corelu nie mogę mieć obrysu liter tylko litery grubości włosa. Wytłumaczyłem w miarę? :)

Czyli np. przy literze "O" zrobi 2 kółka, jedno większe, drugie mniejsze w środku. A ja chcę żeby zrobił tylko jedno kółko.

Zaznacz te "o"... Rozbij na krzywe... Daj rozłącz... I usuń jedno kółko...

Ale proponuję wpisać w google "Kurs Corela Podstawy"....

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Wiem o co Ci chodzi ale nie to miałem na myśli. Jak proponujesz zrobić np z literą "a" albo "i".

Albo inaczej, masz 3 litery to ok, ale zdanie już nie bardzo.

Chcę, żeby ploter napisał mi litery, a nie obrysował je do okoła.

Edycja ręczna całego alfabetu w grę nie wchodzi, bo będzie to strasznie koślawe.

Chcę, żeby ploter napisał mi litery, a nie obrysował je do okoła.

Edycja ręczna całego alfabetu w grę nie wchodzi, bo będzie to strasznie koślawe.

Nie wiem jaki jest tego cel... Ale raczej bez edycji ręcznej się nie obejdzie...

No przecież napisałem jaki cel.. nie chcę obrysować dookoła każdej litery tylko ją normalnie napisać. (ploterem)

Tak jak piszesz na kartce długopisem, tak ma mi napisać ploter. Czyli jedna linia i kropka w literze "i". A nie kwadrat i prostokąt.

Nie wyobrażam sobie edytować każdej czcionki i całego alfabetu ręcznie.

Ja to rozumiem doskonale, ale co chcesz konkretnie osiągnąć? Co będzie tym obiektem docelowym? Trzy zdania napisane ploterem, czy książka? Jaka ma być wielkość liter? Używam plotera od 15 lat, ale dopóki nie wiem czym ma być obiekt docelowy to trudno jest pomóc. Zawsze są jakieś tricki do zastosowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności