Skocz do zawartości

Link rotacyjny na dużym serwisie - wasze uwagi

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy dwa duże serwisy. Na jednym serwisie - serwisie A - chcemy zamieścić w kilku kategoriach link z leadem zajawkowym prowadzący do serwisu B - do konkretnego artykułu. Problem w tym, że te artykuly będą co tydzień zmieniane - dlatego link title też będzie inny. Powstaje więc zjawisko linku rotacyjnego na serwisie A. Nie jest ot jednak typowa akcja podmiany linków jak w swl tylko reklama nowych artykułów. Boję się jednak ze google moze potraktować to jak swl. Jakie jest wasze zdanie o tym>?

Nie cierpię spamerów!

No przydatne, przydatne, ludzie klikać będą jak to w artykuł. Tylko zastanawiam sie teraz czy ten titlowy link będzie miał jakąś moc pozycjonującą? Pomimo rotacji.

Nie cierpię spamerów!

Będzie ci zanikało juicy-link... bo masz mieniające się linkowanie wewnętrzne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co powiecie na to jak mój kolega ma serwis w którym na podstronach przy każdym odświeżeniu się prawie wszystko losuje, zmienia. Zostaje może z 10% tej samej treści. To tam jest jakaś jego strona hobbystyczna. A tak teraz mnie tchnęło że to może nie dobrze hehe, bo co mi ostatnio na grillu opowiadał że coś tam robi, walczy o pozycje ale mu nie wychodzi. Chyba mu doradzić aby to zmienił na stałe?

Wiem Zgredziku, że to problem, ale chcą u nas to zrobić w celu reklamowych, choć pod SEO to niewiele się zda. Chyba że da się to jakoś rozwiązać. Rotacyjny artykuł to można stworzyć do podlinkowania... choć będę naciskał aby choć 2 artykuły do konkretnych kategorii były stałe i dwa rotacyjne, ale wątpię, że na to pójdą.

M@K - co chwilę pojawiają się nowe artykuły i co chwilę mamy zabawę od nowa - Syzyf tak miał, wspiął się na górę i spadał z kamieniem i tak w kółko:)

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności