Skocz do zawartości

Jak uniknać update algorytmu?

simon186

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszym sposobem unikania spadków jest nie korzystanie z narzędzi G. Update algorytmu to przykrywaka do losowych fal spadków stron w celu zwiększenia sprzedaży reklam. Trzymaj się z daleka od wszelakich narzędzi i usług G. i masz 50% większe szanse na przetrwanie updateów.

I napisał to człowiek, który jest tu zarejestrowany od 2004 r. Od razu ci wyjaśnię, że GWT jest w wielu przypadkach niezbędne. Zależy też to od typu jak i ruchu na stronie, a nawet niszy w której pracujesz.

Popadacie co raz bardziej w paranoje.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od razu ci wyjaśnię, że GWT jest w wielu przypadkach niezbędne.

Nie wiem do czego niby?

W 100% Intruder2600 ma rację...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Od razu ci wyjaśnię, że GWT jest w wielu przypadkach niezbędne.

Nie wiem do czego niby?

W 100% Intruder2600 ma rację...

Masz jeszcze mało wiedzy na temat SEO, jeżeli odpowiadasz w ten sposób. W najbliższym czasie na blogu przedstawię jak domena wróciła na frazy, dzięki współpracy z GWT, a w szczególności z linkami do witryny a usuwaniem adresów url.

Masz jeszcze mało wiedzy na temat SEO, jeżeli odpowiadasz w ten sposób.

Ale to szczęście niepojęte że Ty jesteś taki super Seo... :D Jeszcze napisz że świetnie jest się rozpruć na forum google... :D

O widzę że już fikasz do starszych na forum. Szybko nabiłeś te posty i masz ich już więcej ode mnie to poczułeś się bardzo pewnie. Powtórzę ci, że z pewnością mam większe doświadczenie od ciebie, jak wolisz będę dla Ciebie Super Seo. A tak przy okazji, ośmieszasz się swoimi stopkami.

O widzę że już fikasz do starszych na forum.

Maestro to Ty zacząłeś.... Sam fikasz do Intrudera2006... Zarzucasz mu paranoję...

Powtórzę ci, że z pewnością mam większe doświadczenie od ciebie

To super... Napisz do czego GWT jest niezbędne w pozycjonowaniu, bo ja głupi nie wiem... Oświeć mnie... :)

@Kapitan Seo

Widzę, że z edytowałeś posta, zabolało ok :). Za bardzo się fetny już się zrobiłeś, ale poświęcę Tobie 5 minut mojego cennego czasu. GWT - Google Webmaster Tools to takie miejsce, gdzie dodajesz swoje strony. Wchodzisz tutaj i dodajesz swoją stronkę, na której zarabiasz z cpm leader, cpm fun za 30 groszy na 1000 wyświetleń. Jeżeli będziesz miał problem z weryfikacją strony masz jeszcze 2 dodatkowe opcje. Jak będziesz miał dalej problem śmiało pisz na PW lub napisz w dziale dla początkujących.

Po dodaniu strony do Narzędzia dla Webmasterów musisz parę dni poczekać na wszystkie dane. Zdradzieckie i przebiegłe Google prześwietli twoją stronę i będzie miało jak na dłoni co robisz i nawet dlaczego tak mało zarabiasz z cpm fun :)

I teraz do rzeczy. Prowadząc pewną fajną stronę, ktoś dla mnie nie miły zaspamił parę(dosłownie) parę wpisów śmietnikiem. Strona wyleciała na wszystkie frazy. Teraz jestem w twojej sytuacji:

- Nie MAM GWT I DRĘ MORDĘ na PiO - to pingwin! !!!! EEEE.... pingwin,

- Mam GWT i patrzę co tam w linkach do strony. A tam 30 tysięcy linków z pare setek domen, kolejny mniej już linków itp.

Jako że twoja wiedza w tym momencie się kończy już ci odpowiadam. Usunąłem te wpisy - nie miały one żadnego wpływu na traffic na stronę więc mogłem się z nimi rozstać. Usunąłem też adres url tych wpisów w GWT. Po miesiącu OJEJ - to nie PINGWIN :kwasny: , wszystko wróciło do stanu początkowego. Dodam, że wyszły w ten sposób już 4 domeny.

Zaznaczam, że GWT nie jest niezbędny i obowiązkowy. Jednak może być potrzebny.

Myślę, że tyle wiedzy ci na razie starczy.

edit:

Masz ochotę możemy sobie popisać kilka podstron. Tylko już nie dziś. Z rana poczytam coś naskrobał :)

A ja mam dłuższego.

Nie liczy się długość... Ale obwód... :)

I teraz do rzeczy. Prowadząc pewną fajną stronę, ktoś dla mnie nie miły zaspamił parę(dosłownie) parę wpisów śmietnikiem. Strona wyleciała na wszystkie frazy. Teraz jestem w twojej sytuacji:

- Nie MAM GWT I DRĘ MORDĘ na PiO - to pingwin! !!!! EEEE.... pingwin,

- Mam GWT i patrzę co tam w linkach do strony. A tam 30 tysięcy linków z pare setek domen, kolejny mniej już linków itp.

Jako że twoja wiedza w tym momencie się kończy już ci odpowiadam. Usunąłem te wpisy - nie miały one żadnego wpływu na traffic na stronę więc mogłem się z nimi rozstać. Usunąłem też adres url tych wpisów w GWT. Po miesiącu OJEJ - to nie PINGWIN :kwasny: , wszystko wróciło do stanu początkowego. Dodam, że wyszły w ten sposób już 4 domeny.

Zaznaczam, że GWT nie jest niezbędny i obowiązkowy. Jednak może być potrzebny.

Koncepcja wyuczonej bezradności powstała po serii eksperymentów, w których zamknięte w klatkach psy otrzymywały, przypadkowo rozłożone w czasie, wstrząsy elektryczne. Po jakimś czasie psy rezygnowały z prób ucieczki i adaptacji do sytuacji. Nie próbowały uciekać nawet wtedy, gdy im to ułatwiano.

e:s

nihil fit sine causa

Widzę, że z edytowałeś posta, zabolało ok

Widzę że to Ciebie mistrzu zabolało skoro się tak rozpisałeś... :D

Podnoszeniem rankingu stron zająłem się pod koniec 2009 r.

:D I Ty piszesz o doświadczeniu... :D ( cytat z Twojego bloga )

Wiesz piszesz takie bzdury że nie chce mi się nawet tego komentować...

O widzę że już fikasz do starszych na forum. Szybko nabiłeś te posty i masz ich już więcej ode mnie to poczułeś się bardzo pewnie. Powtórzę ci, że z pewnością mam większe doświadczenie od ciebie, jak wolisz będę dla Ciebie Super Seo.

Śmieszne jest to co piszesz.

Także śmieszne jest Twoje zdanie o GWT.

Lepszym narzędziem od GWT jest forum Google, wszystko tam wyjaśnią i złe linki znajdą. Polecam.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

jeśli wszystkie frazy ida na stronę główną to już od teraz radzę zmienić zakres i technikę pozycjonowania.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności