Skocz do zawartości

Jak uniknać update algorytmu?

simon186

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to może ktoś poradzi. jeśli mam na stronę główną np 1000 linków na podstrony po 20-30. strona już zadziobana pingwinem. nie do wyciągnięcia czy muszę na podstrony zdobyć po kilkaset linków?

Trzeba powiedziec wprost, a więc jeżeli ktoś od samego poczatku korzysta z SWL-i to prędzej czy później strona wyleci z indeksu . Jeżeli strony nie wykończy "jakieś zwierzątko Google", to zrobi to konkurencja wysyłajac"spam raport" .

SWL-e dobrze się sprawdzają jako dopalenie dobrej dobrze podlinkowanej domeny,a nie jako główne źródło linków

.Głównym problemem autora tego tematu jest właśnie fakt,ze główne źródło linkowania to SWL-e, i jak znam życie, gdy tylko strona zacznie być popularna to zwyczajnie zaczną się spam raporty, i to będzie koniec tej strony

@gimlak: podeslij mi na mejla adres strony zobaczę co i dlaczego zadziobało może Ci pomogę. Możesz skrobnąć via blog.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przeanalizujmy twój profil:

Pingwin update 24/25 kwietnia. Rozumiem, że profil powstał bo nie poradziłeś sobie z update? Miałeś kryzys i chciałeś poszukać wsparcia? Przytulić Ciebie? Dobrze trafiłeś. I już nabiłeś (nie napisałeś) nabiłeś 890 postów. Z czego większość to teksty w stylu:

Pingwin to pingwin tamto. Powtarzasz chłopczyku słowa innych i się gubisz.

Druga sprawa, już gdzieś tam Lesio pisał, że ma "dość twojej mordy" we wszystkich postach i miał rację. Jeszcze jedno, wszędzie spamujesz i w co drugim poście robisz trzy kropki...

@Hicarian - Ja już skorzystałem z sugestii MaxPana i dodaje takich jak Kapitan Seło do ignorowanych. Nie kłóć się z Nim bo to naprawdę szkoda prądu. Ja już dawno zauważyłem, że gość natłukł prawie tysiaka postów z czego 3/4 to bezproduktywne głupoty. Chłopak się zatrzymał na Pingwinie i tyle w temacie.

@kokodżambo - trochę nie mogę się z Tobą zgodzić. Sądzę, że 90-95% pozycjonerów używa jako główne źródło linków swle, sb, xr. Nie będę polemizował co jest spamem a co nie w tych wypadkach. Nie do końca też chce mi się wierzyć aby tak wiele osób bawiła się w te spam raporty bo zazwyczaj są to nieudacznicy, którzy nie potrafią w ogóle swoich klientów wypozycjonować i pewnie jeszcze gorsze linki zdobywają niż więc w konsekwencji ich tez ktoś może uwalić.

Wciąż wiele osób żyje mitami pozycjonerskimi. Najlepszym tego przykładem jest dział "Testów". Wejdź tam i sprawdź kiedy były ostatnio tam robione jakieś konkretne teksty: na rezultaty katalogowania, preclowania, swlowania, xrumowania.

Kiedyś testy były robione regularnie i wiele osób się Nimi dzieliło. A teraz?!

Zszedłem do twojego zabawnego poziomu chłopczyku.

edit:

A i czekam na strony które pozycjonujesz, no i znów te kropki :sciana:

Przyłączę się do tematu, bo też już mnie gościu (Kapitan SEO) irytuje. 95% postów to wypowiedzi 1-zdaniowe w stylu "Pingwin zadziobie każdego", "Google nas zniszczy" itp. a pozostałe 5% to rzucanie się do innych.

Przedstaw konkretne powody, dlaczego nie warto wg. Ciebie dodawać strony do GWT.

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

@barti4

Ale on nic ci nie odpisze, bo jest skończony. Dałem mu odpowiedni przykład to mi jego kumple(lub on sam) zaspamili wpisami bloga "głupi jesteś" itd. - poziom szuwi i lockerza. Zresztą spójrz na jego stopkę a będzie wszystko jasne. Najpierw się podlizywał każdemu co miał więcej niż ileś tam postów. Potem poczuł się już tak fetny, że czas było chłopczyka uspokoić. Zresztą dziś szkoła - Kapitan Seo przestanie tyle pisać :)

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Wciąż wiele osób żyje mitami pozycjonerskimi. Najlepszym tego przykładem jest dział "Testów". Wejdź tam i sprawdź kiedy były ostatnio tam robione jakieś konkretne teksty: na rezultaty katalogowania, preclowania, swlowania, xrumowania.

A teraz nic, a dlaczego ? Bo w chwili obecnej zdecydowana wiekszosc osob dzielaca sie "swoja wiedza" dzieli sie tym co juz bylo (jak tak popatrzec to w zdecydowanej wiekszosci w postach nie pojawia sie absolutnie nic nowego czego by juz nie przeswietlono x - lat temu). W kolko powtarzajac te same bzdury, dostosowujac je do aktualnego tematu.

Nikt nie bedzie zdradzal tego czego sie wywiedzial doswiadczeniem i praktykom nowicjuszom i pseudopozycjonerom, z prostej przyczyny ze to strzelanie sobie w stope.

Tak samo jest w tym temacie gdzie poza oftopem, odpowiedzia na pytanie jest:

Zdejmij swl, i linkuj naturalnie (katalogi, precle, fora, rss, i inne badziewia),

strona moze spadnie, moze nie(osobiscie najpierw bym strone podlinkowal, poczekal ze 2 tygodnie), i dopiero potem zdjol swl, po czym znowu bym odczekal czas jakis(2tyg) albo i dluzej by obserwowac reakcje google.

To na tyle.

Lg Sirgomo

Przedstaw konkretne powody, dlaczego nie warto wg. Ciebie dodawać strony do GWT.

Intruder2600 napisał dlaczego. I całkowicie się z tym zgadzam.

"Pingwin zadziobie każdego", "Google nas zniszczy"

Nigdy nie użyłem takich sformułowań...

A jeśli moje istnienie kogoś irytuję to proszę dodać do ignorowanych. Wtedy moje posty będą nie widoczne.

Hicarian ja na Twoje zaczepki i wyzwiska reagował nie będę... Tak więc nie trudź się...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

A teraz nic, a dlaczego ? Bo w chwili obecnej zdecydowana wiekszosc osob dzielaca sie "swoja wiedza" dzieli sie tym co juz bylo (jak tak popatrzec to w zdecydowanej wiekszosci w postach nie pojawia sie absolutnie nic nowego czego by juz nie przeswietlono x - lat temu). W kolko powtarzajac te same bzdury, dostosowujac je do aktualnego tematu.

Nikt nie bedzie zdradzal tego czego sie wywiedzial doswiadczeniem i praktykom nowicjuszom i pseudopozycjonerom, z prostej przyczyny ze to strzelanie sobie w stope.

Tak samo jest w tym temacie gdzie poza oftopem, odpowiedzia na pytanie jest:

Zdejmij swl, i linkuj naturalnie (katalogi, precle, fora, rss, i inne badziewia),

strona moze spadnie, moze nie(osobiscie najpierw bym strone podlinkowal, poczekal ze 2 tygodnie), i dopiero potem zdjol swl, po czym znowu bym odczekal czas jakis(2tyg) albo i dluzej by obserwowac reakcje google.

To na tyle.

Lg Sirgomo

Zawsze zastanawiam się czy odpisywać takim jak Ty bo znowu jakiś Mistrz (czytaj Ty) zarejestrował się 2-3 dni temu i udaje mądrale bo widocznie ze swojego konta, których ma pewnie z pięć z jakiegoś powodu bał się napisać cokolwiek.

Jakoś kiedyś nie było problemu aby się dzielić wiedzą mimo, że wtedy również byli pseudoseowcy i nowicjusze. Testy są potrzebne, muszą być powtarzane co jakiś czas gdyż jakość pewnych form linkowania spada lub wzrasta.

Tutaj za przykład można podać swle, które od wielu miesięcy zmieniają się niby na lepsze. Nieraz czytam temat w którym ktoś pyta czy to jest lepsze od tego a ostatnie testy były robione rok czy dwa lata temu.

Zawsze zastanawiam się czy odpisywać takim jak Ty bo znowu jakiś Mistrz (czytaj Ty) zarejestrował się 2-3 dni temu i udaje mądrale bo widocznie ze swojego konta, których ma pewnie z pięć z jakiegoś powodu bał się napisać cokolwiek.

"Mistrz" ma tylko jedno konto, to czy "Mistrz" zarejstrowal sie 2-3 dni temu, czy 10 lat temu nie ma najmniejszego znacznie, w zaden sposob nie okresla poziomu wiedzy "Mistrza". "Mistrz" wyrazil swoja opinie (polska to wolny kraj i kazdy ma do tego prawo). "Mistrz" po nikim nie jechal i nikogo sie nie czepial, jak rowniez wskazal jak wedlug niego powinno sie postapic, co fakt faktem napisalo kilka osob wczesniej. "Mistrz" sie nie boi, "Mistrz" najczesciej nie widzi sensu udzielania sie, chociazby dlatego ze najczesciej znajdzie sie jakis "doswiadczony" uzytkownik z 600 postami, ktorych tresc przedstawia sie w wiekszosci zapewne jak wyzej. Jest na to bardzo popularne i dobrze znane okreslenie... jakie kazdy wie.

Lg Sirgomo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności