Skocz do zawartości

Jak uniknać update algorytmu?

simon186

Rekomendowane odpowiedzi

@Mistrzu sirgomo - widzę, że twój Przyjaciel Kapitan już polubił twoje wypowiedzi. Gratuluję. Razem stworzycie Dream Team na tym forum.

Nie będę komentował twojego zdania o "linkowaniu naturalnym" choć parę razy już o nim czytałem tylko nigdy nie wiedziałem na czym polega. Teraz już wiem:

... i linkuj naturalnie (katalogi, precle, fora, rss, i inne badziewia)....

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprostuję nieco moje pytanie:

Jaka strategia linkowania może sprawić że zmniejszy się ryzyko spadku strony w SERP'ach w przypadku aktualizacji algorytmu Google? Czy jest to dodawanie silniejszych linków z różnych źródeł (katalogi, precle) oraz zdejmowanie linków z SWL'i - czy może zdejmowanie linków nie jest konieczne?

Jaka strategia linkowania może sprawić że zmniejszy się ryzyko spadku strony w SERP'ach w przypadku aktualizacji algorytmu Google?

Po pierwsze maksymalnie różnicuj Anchory. Tak aby wyglądało to chaotycznie... Coś w stylu jeśli pozycjonujesz frazę np. "Kserokopiarki Wrocław" to stosuj anchory w stylu "Wrocław Kserokopiarki", "Kserokopiarki we Wrocławiu", "Nazwa Firmy", "www.twojastrona.pl", "kliknij tutaj", "wejdź" itd. , a pomiędzy to wplataj frazy na które najbardziej Ci zależy. Ostatnio tak jest że im bardziej chaotyczne anchory tym lepiej...

Po drugie maksymalnie różnicuj źródła linków. Nie jest najlepszym pomysłem posiadać linki np. w 80% z katalogów czy precli... Dodawaj linki do: for internetowych, portali społecznościowych, blogów itd. Tak aby źródła linków pochodziły maksymalnie z różnych źródeł...

zdejmowanie linków z SWL'i - czy może zdejmowanie linków nie jest konieczne?

Zdejmuj powoli swl... Bo ostatnio są na widelcu...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Sprostuję nieco moje pytanie:

Jaka strategia linkowania może sprawić że zmniejszy się ryzyko spadku strony w SERP'ach w przypadku aktualizacji algorytmu Google? Czy jest to dodawanie silniejszych linków z różnych źródeł (katalogi, precle) oraz zdejmowanie linków z SWL'i - czy może zdejmowanie linków nie jest konieczne?

A jakiego swla w ogóle używasz?!

statlink zwykły

Jak juz twoja strona będzie gdzieś na 300 podstronie wtedy przypomnij sobie mój nick i tą dyskusje,która nie ma sensu .

Rozpoczynając linkowanie od SWL sam siebie skazujesz na wyrzucenie indeksu.a oprócz donosów jest jeszcze jeden bardzo dobry sposób,aby wyeliminowac konkurencje dopalająca się SWL-ami:

Jeżeli ktoś przynajmniej przez rok zdobywa linki ,w każdy sposób oprócz SWL oraz precli z bazy publicznej, a po tym czasie zacznie lekko dopalać się SWL-ami, to mimo wszystko cięzko jest zaszkodzić takiej stronie.

Jeżeli ktoś od samego początku korzysta z SWL-i( nawet jeżeli w między czasie dodajesz inne linki niż SWL-e) , to jest to nic innego jak autodestrukcja, a wiesz dlaczego ?

Wyobraź sobie,ze po roku czasu twoja strona wchodzi do TOP 3 , a co za tym idzie staje się widoczna oraz podlega wielu analizom ludzi z branży.. Po odnalezieniu linków SWL konkurenca zacznie tobie pomagać i systematycznie każdego dnia będzie dodawać po 100 linków z jednym anchorem, po tygodniu będzie to 200 linków z jym samym anchorem itd Gwarantuje tobie,ze max. po 1,5 miesiąca stracisz całą roczną prace i z tego uderzenia nie podniesiesz się nigdy i to będzie finisz autodestrukcji, którą rozpocząłeś rok wcześniej .

Ludzie, czy wy nie widzicie, że te rozmowy są na żenująco niskim poziomie? Nie lepiej sobie takie rzeczy wyjaśniać na PW? Po co ktoś ma to czytać?

A wracając do tematu to można zmniejszyć ryzyko skutków nowego algorytmu pozycjonując się w taki sposób w jaki nie robi tego znaczna większość. Proste, nie? ;)

Zdejmuj powoli swl... Bo ostatnio są na widelcu...

Zawsze(no prawie) były Kapitanie nibySEO.

Aha przestań spamować komentarzami blog, bo pomyślę, że jesteś chory psychicznie, ok? Nie widzisz, że jest moderacja?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Hicarian: Skoro uważasz że GWT jest takie pomocne to powiedz mi jak skumać o co biega przy tak lakonicznej informacji jak ta , którą dostałem po podpięciu zbanowanej strony do GWT:

"Szanowny właścicielu lub webmasterze witryny https://xxxx.xx/, (akurat strona jest nieistotna)

Wykryliśmy, że niektóre ze stron Twojej witryny mogą używać technik niezgodnych ze wskazówkami Google dla webmasterów. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, jak rozwiązać ten problem, odwiedź Forum pomocy dla webmasterów, aby uzyskać wsparcie.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google "

OK - za co oberwałem wiem bo strona to precel, ale prywatny nie publiczny i nie ma w nim 5K wpisów / dobę, nie dopalam go żadmymi SWLami (przynajmniej nie publicznymi), nie był podpięty pod żadnego SWL-a na subdomenach nie było syfu (nawet nie miał subdomen), domena nie jest z przechwycenia - jedyna moja wina to zmiana treści - całkowita) kiedyś była stronka informacyjna teraz jest precel i artykuły z linkami przekazującymi PR - ale to moje artykuły do których sam z własnej woli wstawiam linki - a to chyba mogę? (chyba na tym polega naturalne linkowanie, że ktoś sam z siebie wstawia linka ;) )

Chciałbym przy pomocy GWT dojść do informacji co konkretnie wg wielkiego G nie bangla na stronie???

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

@Re up

Już przestałeś korzystać z anoymouse'a? Boisz się z spamerskiego konta odpisać? Przestraszyłeś się jak zobaczyłeś nie ten komunikat :) Jako, że utwierdziłem się w przekonaniu, że jesteś ułomny to podkreślę, abyś zrozumiał:

"GWT jest w wielu przypadkach niezbędne".

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności