Skocz do zawartości

Jak uniknać update algorytmu?

simon186

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprostuję nieco moje pytanie:

Jaka strategia linkowania może sprawić że zmniejszy się ryzyko spadku strony w SERP'ach w przypadku aktualizacji algorytmu Google? Czy jest to dodawanie silniejszych linków z różnych źródeł (katalogi, precle) oraz zdejmowanie linków z SWL'i - czy może zdejmowanie linków nie jest konieczne?

Przede wszystkim maksymalne zróżnicowanie anchorów i źródeł linkowania. Daruj sobie wszelkie ogólnodostępne źródła linków (publiczne bazy OmniaAdda itp...). Masz dostęp do MajesticSEO? Stwórz raport dla jakiejś strony, która jest wysoko w wynikach. Moim zdaniem dobrze wypozycjonowana strona to taka dla której po stworzeniu raportu nie będziesz potrafił wywnioskować na jakie frazy jest pozycjonowana

Pzdr

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

Użyj Prolink.

używanie syfu szkodzi.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Może temat nie powinien brzmieć jak uniknąć update algorytmu, a jak żyć w zgodzie z updatami algorytmów? :)

Zgodnie z tym co przez wiele tematów się przewijało, warto i tutaj napisać. Należy maksymalnie różnicować źródła linków, oraz je weryfikować. Pomimo, że nigdy nie używałem SWL'i, przy obecnych trendach google wręcz omijałbym je szerokim łukiem. Nie warto się spieszyć. Warto za to wzbogacać treść witryny, bo treść związana z tematem to coś, czego żaden algorytm nie zaneguje. Chyba, że będzie to treść kopiowana. Wówczas może byś problem :)

Sorki jak odkopałem ale na prawdę bez GWT i innych wynalazków da się żyć, nie mam, nie stosuję i uwierzcie mi na słowo (bo nie lubię się chwalić) dobrze na tym wychodzę :)

ps. Hicarian jak już tak powątpiewasz w to co piszę powiem tylko, że wszystko co ma powyżej 50 mln wyników mam w top3 od wielu lat ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Akurat Hicarian ma rację, praca z linkami i statystykami z GWT to podstawa, jeżeli chcesz np. chcesz dobrze umotywować prośbę o ponowne rozpatrzenie, zresztą tak jak pisałem wcześniej wprowadzają coraz to nowe funkcjonalności i będą wprowadzać, aby lepiej współpracować z webmasterami. W połowie października będzie duże bum w serpach, dojdzie jeszcze więcej funkcjonalności i bez GWT nie będzie można żyć :)

Z drugiej strony dobry seowiec nie musi prosić o ponowne rozpatrzenie bo go nic nie rusza :) ale G. i tak poprosi go o weryfikację strony, wpomnisz moje słowa :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

praca z linkami i statystykami z GWT to podstawa

Pozycjoner pracuje z linkami i statystykami ale nie musi to być darmowe narzędzie G. Jeśli dostaniesz filtr lub ban będziesz o tym wiedział nawet bez narzędzi.

Można serwis "podnieść" bez zgłaszania o ponowną weryfikację. To jest kwestia analizy, czasu i techniki obranej. Pozycjoner powinien wiedzieć co robić aby nie przegiąć. Jeśli Twoja strona zostanie ukarana to i tak z GWT nie dowiesz się dlaczego. :)

Jeśli korzystasz z GWT i innych narzędzi G dajesz im dane jak na tacy. Dane te wykorzystywane są do poprawy ich ułomnego algorytmu. Jaki sens jest pomagać za free i wystawiać się.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

praca z linkami i statystykami z GWT to podstawa

To tak jakby owca sama podała się na tacy wilkowi...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zależy kto co robi :) W wwiększości przypadków ponowne rozpatrzenie nic nie da. Co do GWT - jest wiele innych sensownych statystyk na rynku, zawsze można też stworzyć własne rozwiązania.

Tworzy się sytuacja, gdzie MUSZĘ kupić tel. z Androidem bo nie ma alternatyw (nie przepłacę 3 razy za iPhona a reszta OS praktycznie nie istnieje), MUSZĘ używać GWT bo nie ma innych alternatyw, MUSZĘ używać Chroma bo Firefox zszedł na psy i nie ma innych alternatyw (przypadek ?), i MUSZĘ używać Gmaila bo z pop3 nie ma innych alternatyw (jeszcze są ale nie oszukujmy się Gmail jest najlepszy). Może mam paranoję ale już kilka mitów spiskowych zweryfikowałem i takie teorie będę popierał :)

Ja niestety mam telefon z Androidem ale pierwsze co zrobiłem to dobrałem się do konta root. :)

Byłem zmuszony na androida ponieważ iPhon pozostawia wiele do życzenia.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zależy kto co robi :) W wwiększości przypadków ponowne rozpatrzenie nic nie da. Co do GWT - jest wiele innych sensownych statystyk na rynku, zawsze można też stworzyć własne rozwiązania.

Tworzy się sytuacja, gdzie MUSZĘ kupić tel. z Androidem bo nie ma alternatyw (nie przepłacę 3 razy za iPhona a reszta OS praktycznie nie istnieje), MUSZĘ używać GWT bo nie ma innych alternatyw, MUSZĘ używać Chroma bo Firefox zszedł na psy i nie ma innych alternatyw (przypadek ?), i MUSZĘ używać Gmaila bo z pop3 nie ma innych alternatyw (jeszcze są ale nie oszukujmy się Gmail jest najlepszy). Może mam paranoję ale już kilka mitów spiskowych zweryfikowałem i takie teorie będę popierał :)

To tak jakby owca sama podała się na tacy wilkowi...

Dokładnie, a prośba o ponowne rozpatrzenie to przyznanie się do winy, chyba, że ktoś pozycjonuje white hat seo, czyli wogóle nie pozycjonuje i czeka aż jakiś cud się stanie ktoś będzie do niego linkował sam w sposób "naturalny".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności