Skocz do zawartości

znikające TOP1

eclipse

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak, tylko top1. Ale jak wspomnialem - widze to takze na "naturalnych" pozycjach - na domenach niepozycjonowanych.

Byc moze ma to cos wspolnego z postem napisanym przez @Lexy.

edit:

Google wywala strone z top1 i jesli siedzi tam niedoswiadczony pozycjoner to dowala linkow na fraze, z ktorej wylatuje i juz jest na tacy. :-)

nie wiem jak u innych - u mnie skacze tylko jedna fraza ze wszystkich na domenie (a nie jest to jedyna TOP1)

Hmm mi tak zaczęło od jednej dwa miesiące temu a teraz te najlepsze ciągle mi skaczą

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Bo to tak czy inaczej jest naturalne i zawsze tak było. Moje domeny zanim się ustabilizowały to trwało około 7 miesięcy. Czasem była to pozycja 3, a czasem ponad 500. Czasem w ciągu jednego dnia różnice były po kilkaset miejsc. To było zawsze, jest i będzie. Ludzie czy Wy po prostu się nie możecie przyzwyczaić. Dla Was wszelki ruch o 5 pozycji to już ban, filtr, albo nie wiadomo jakie pierun. Postraszyli Was i panikujecie bo Józkowi spadło o 20, a mi też dziwnie się rusza - TO PEWNIE GRUŹLICA.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Mam podobny problem z jedną stroną, tzn. z TOP1-TOP10 (najczęściej pozycje 2 i 3) podstrony wylatują mi na daną frazę na co najmniej kilka dni, a później wracają jakby nigdy nic. Co ciekawe, wszystkie TOP1 na główną trzymają się i nie schodzą nigdy nawet na moment. Czasem dana podstrona spadnie na dłużej (np. miesiąc), ale też wraca, tylko na pozycję pierwotną+5, +10 lub +15. Taka sytuacja zaczęła się jakoś pod koniec kwietnia (pingwin?) i utrzymuje się do tej pory. Potrafią się tak zachowywać w różny sposób linkowane lub w ogóle nie linkowane podstrony... Zadałem pytanie związane z tym tematem w ramach "pierwszego polskiego hangoutu seo", ale chyba nieprecyzyjne się wyraziłem, bo w odpowiedzi również usłyszałem że to efekt Google Dance.

A nie jest tak że strona monitorująca dostaje przy zapytaniu limit zapytań i nie znajduje pozycji?

Czasami tak jest, ale jak mam wątpliwości, to sprawdzam ręcznie z PWS=0. Poza tym odpytuję Google losowo i dosyć często, więc przy następnym wyszukiwaniu (pod)strona by się pokazała, a jednak tego nie robi.

W każdym razie zauważyłem wczoraj ciekawą rzecz... Mianowicie frazy, które były linkowane w kwietniu, a w maju zniknęły, pojawiły się niedługo po północy 1 września 2012. Zaobserwowałem to dla 5 różnych fraz (jak w mordę strzelił - zniknęły na początku maja, a pokazały się na początku września na pierwotnych pozycjach). Nie mam dużego "przekroju", bo zajmuję się tylko kilkoma stronami na własny użytek, ale może ktoś zauważył coś podobnego?

Mi też skacze. Bardzo często. I zaczęło się to po kwietniowym updacie googla.

@Kapitan Seo Jak by wymiotło to już strona poleciała by dawno - a dwa miechy to spory kawał czasu. Myślę że G w ten sposób testuje firmy seo - skacze strona - to dowalmy linków zeby była stabilniejsza. Google widzi to i wówczas banuje

Dobry argument,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności