Skocz do zawartości

Strona wizytówka jak pozycjonować

mitring

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym stworzyła osobne podstrony i zadbała o porządne opisy dla każdej lokalizacji. Jest różnica w tym, jeśli tworzy się kilkanaście czy kilkadziesiąt podstron dla różnych lokalizacji i wpisuje tekst identyczny merytotycznie tylko napisany w nieco inny sposób, a kiedy faktycznie jest sens w opisywaniu każdej z miejscowości oddzielnie. Na przykładzie schroniska, można np. opisać historię jego powstania i pieski, jakie można wziąć pod swoją opiekę. Musiałbyś napisać, o jaką dokładnie tematykę chodzi.

Ja bym stworzyła osobne podstrony i zadbała o porządne opisy dla każdej lokalizacji. Jest różnica w tym, jeśli tworzy się kilkanaście czy kilkadziesiąt podstron dla różnych lokalizacji i wpisuje tekst identyczny merytotycznie tylko napisany w nieco inny sposób, a kiedy faktycznie jest sens w opisywaniu każdej z miejscowości oddzielnie. Na przykładzie schroniska, można np. opisać historię jego powstania i pieski, jakie można wziąć pod swoją opiekę. Musiałbyś napisać, o jaką dokładnie tematykę chodzi.

Dziękuję za wyjaśnienie, również skorzystałem na tej radzie.

- schronisko dla psów warszawa

- schronisko dla psów łódź

- schronisko dla psów poznań

- schronisko dla psów wrocław

Te frazy są tak proste że szkoda czasu na zabawę w pozycjonowanie kilku podstron. Postaraj się aby na głównej stronie znalazły się wszystkie główne frazy i linkuj główną stronę. Pamiętaj aby mocno zróżnicować anachory. Te cztery frazy razem powinny stanowić około 30% wszystkich linków prowadzących do twojej strony. Jeżeli rozłożysz to na 4 podstrony to będziesz miał po prostu 4 razy więcej roboty a w Twoim przypadku to po prostu strata czasu.

a ja mam pytanie, nie dotyczące tematu.

Jeśli mam portfolio, mini sklep z różnego rodzaju tekstami, nie wrzucam tam tak na prawdę żadnej treści po za informacją o klientach, a także o zdobytych referencjach czy przebytych szkoleniach.

Jak wtedy pozycjonować? Po prostu głowną stronę pod frazą powiedzmy: copywriting, teksy seo, zaplecze tematyczne, czy robić to podstronami, tak jak radziliście powyżej.

postarałbym się dodać więcej treści, tworząc nowe artykuły i każdy dopasowując do konkretnej frazy.

Dla przykładu, możesz opisać lub wymyślić historię burka, psa który trafił do schroniska w warszawie. Bardzo zdolnego zresztą.

Opisać pozytywne i negatywne historie, domyślam się, że nie robisz tego komercyjne a z zamiłowania, dlatego samo opisanie kilku ciekawszych historii byłoby dla Ciebie połączeniem przyjemnego z pożytecznym. Zwiększysz site, zwiększysz wartość serwisu, oraz będziesz miał pole do popisu podczas linkowania na poszczególnych miastach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności