Skocz do zawartości

Tania dodawarka dla amatora?

Fizyka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ten produkt miona dodaje do wp?
Już niedługo "produkt" Miona będzie dodawał też do wp ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam jeden i drugi soft (SEOcat i UltraSEOmaster), jak dla mnie nie są wcale konkurencyjne, warto mieć i jeden i drugi ale jeśli jesteś początkujący to chyba lepiej będzie zacząć od SEOcat, zarobić na nim trocha kasy i kupić UltraSeoMaster do kompletu. Obydwa softy maja dobry suport i się rozwijają w odrębnych kierunkach, wiec ciezko objektywnie polecac jeden lub drugi, ale jeśli zaznaczyłeś ze jesteś początkujący to z SEOcatem łatwiej będzie rozpocząć twoja przygodę z SEO. UCM dobrze harwestuje, a SEOcat ma bardzo dobre funkcje dla budowania własnego zaplecza, dodawania do niego artykułów. Jeśli chodzi o seokatalogi to SEOcat rejestruje się w seokatalogach co nie jest mało ważne, a UCM jest szybszy bo to aplikacje pod WINDOWS. Natomiast SEOcaat ma możliwość zrobienie harmonogramu o można całymi dniami do niego nie zaglądać.

Moja rada uzbieraj trocha więcej kasy i kup jeden i drugi soft, to moim zdaniem najlepsze rozwiazanie.

Polecam Ultra SEO Master.

Dodawarka będąca częścią tego pakietu ma opcje trybu testowego. W trybie testowym można podejrzeć czy kategorie zostały poprawnie dobrane. Z doświadczenia wiem, że początkujące osoby często nieświadomi robią bałagan w katalogach przez nieumiejętne skonfigurowanie innych dodawarek. Inne dodawarki nagminnie mylą kategorie "turystyka" z "kulturystyka". Jeszcze nie zdarzyło się aby ktoś dodawarką od Miona narobił przez przypadek bałaganu w moich katalogach ;)

A skąd wiesz czy wpis dodany jest softem Miona czy innym? ;)

Wiem z rozmów z katalogerami ;) Może nawet któryś przeczyta tego posta i sam napisze jak to u nas wygląda.

Jeśli ktoś przejedzie nasze katalogi dodawarką robiąc bałagan to piszemy ładnego maila z prośbą o zaprzestanie takich praktyk bo po prostu szkoda czasu i pieniędzy na multikody.

Klient przeważnie odpisuje, że nie wiedział co jego dodawarka wyprawia a na pytanie jakiego oprogramowania używa, które to robi taki bałagan jeszcze nigdy nie usłyszałem, że to dodawarka od Miona.

SEOcat ma taki przycisk jak zostanie włączony doda wyłącznie do konkretnie zdefiniowanej kategorii. Jeśli jest na sztywno wpisane "katalog stron" to do "katalogi stron" już nie doda.

To tak w kwestii formalnej. Balagan w kategoriach robi inne narzędzie, jak gadasz z katalogierami to muszą to wiedzieć chyba.

\jeden i drugi soft równie dobrze dopasowują kategorie i podkategorie. Ale tak jak napisalem wyzej, soft Miona to nie dodawarka, to potężne narzędzie SEO co ma katalogier wbudowany jako jedna z wielu funkcji, i porównywać jego z dodawarkami niema najmniejszego sensu.

Nie chcę pisać które dodawarki robią bałagan bo po co komuś psuć opinię;) Problem z kategoriami jest znany i domyślam się, że autorzy dodawarek już nad nim pracują.

Mogę jedynie napisać, że z dodawarką Miona nie było dotychczas problemów wynikających bezpośrednio z winy oprogramowania.

Ważna kwestia: dodawarki nie robią bałaganu tylko właśnie katalogujący. Jeżeli osobie katalogującej nie chce się przejrzeć listy kategorii/podkategorii i/lub dodać/zmodyfikować swoje, a sprzedaje opcje katalogowania to nie ma co tutaj obwiniać soft, tylko lenistwo osoby katalogującej... :P

Również mam oba softy - USM i SeoCat - i tak jak napisał MaxPan - oba softy doskonale pozwalają dopasować kategorie, ale wystarczy odrobina chęci ze strony kataloguującego, aby POPRAWNIE dopasować te kategorie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności