Skocz do zawartości

słowa kluczowe - ile?

frank

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby w ONET i np w WP meta tag keywords miał kluczową rolę w pozycjonowaniu...

Dla Onetu może i coś tam daje, ale dla WP nic a nic.

a sposób na pozycjonowanie w WP jest prosty (ja mam od roku 1 pozycję) :(

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Frank - nie wiem czy tak jest w rzeczywistości, ale mi działa. jak spadam pozycję niżej w WP płacę sms-em za modyfikację wpisu do katalogu i na następny dzień znów jestem 1.

aby uprzedzić pytanie powiem że już 5-6 razy tak robiłem w ciągu roku i narazie działa.

:rotfl:

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Możesz też pomyśleć o pozycjonowaniu na frazy/słowa mniej obstawione odpowiednio zrobionych podstron.

Co znaczy odpowiednio zrobionych podstron??

Przepraszam że wyciągam stare posty ale staram się przeczytać i zrozumieć posty chociaż w kategori "Dla początkujących"

To znaczy, że nie pozycjonujesz tylko strony głównej a dla mniej oleganych fraz robisz podstrone, która optymalizujesz pod względem tych słów i ja pozycjonujesz kilkoma linkami.

Chyba logiczne jest to że nie wypozycjonujesz jednej strony na : mydło, szydło i powidło, sznurówki, klocki lego , itp, itd.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Onet nie jest taki [doskonały i w ogóle] silny na jakiego się wydaje.

Załóżmy że mam kilka stron w onet na pierwszych miejscach, a w Google strony nie są w ogóle brane pod uwagę gdyż jest proste rozwiązanie w robots.txt który nie dopuszcza bota do indexu, a w onecie strony maja pierwsze miejsca. Jaka to zasługa ? Na pewno nie linków ? Gdyż omawiane strony nie są w ogóle pozycjonowane. Więc jaka to zasługa ? Ano taka że onet daje się manipulować wynikami wyszukiwania.?

W jaki sposób ? Onet bierze pod uwagę wiele czynników [lub zbyt mało] aby strona wyskoczyła na wysokich pozycjach.

Np: prosty przykład :"sprżatanie w domu" - chyba widzimy błąd??

Onet zwraca wyniki nie mające nic wspólnego z tą "frazą' - chociaż jak zapewniają ich wyniki są bliskoznaczne. - Tylko nie wiem dla jakich fraz!!

Więc co bierze pod uwagę? Top20

-nazwę domeny

- title domeny

- Anchor title lub [alt] "link"

- zawartość strony [ilości powtórzeń frazy]- ważny czynnik.

- wiek domeny nie ma nic wspólnego.

- i jeszcze kilka............ważnych fraz!!

Czy systemy linkujące mają wpływ na pozycje ? - mają [niestety] lecz w innych kryteriach oceny algorytmu.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności