Skocz do zawartości

Google blokuje moje kampanie, bo wyświetlają się za długo?

Przemek88

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

otrzymałem niegdyś darmowy kupon AdWrods. Około 2-3mc temu wystartowały moje kampanie. Budżet: ~1,5zł/dzień. Nie potrzebuję wyświetlać tych reklam częściej z większym budżetem. Do teraz dostałem parę maili sugerujących zwiększenie efektywności moich reklam poprzez dodanie słów kluczowych czy zwiększenie budżetu. Ostatnio natomiast Google zablokował jedną z moich kampanii, grożąc przy tym blokadą konta. Powód:

Sprzedaż bezpłatnych produktów i usług urzędowych

Może nie skomentuję tego lub powiem, że witryna nie prowadzi sprzedaży czegokolwiek. Wyjaśniłem sprawę. Na prośbę Google zmodyfikowałem moją kampanię, aby ta została ponownie sprawdzona i aktywowana. I...? Odrzucono kampanię.

Przyczyna odrzucenia

====================

[Docelowy adres URL] Docelowy adres URL nie działa

Oczywiście mógł się przytrafić chwilowy downtime serwera, ale w kontekście wcześniejszej blokady wygląda to dziwnie.

Czy firmie nie podoba się, że rozciągnąłem w czasie wyświetlanie reklam? Czy regulamin tego zabrania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności