Skocz do zawartości

Zdjęcie swl'i i skok pozycji

BartekS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z was zaobserwował taki rozwój wydarzeń?

Korzystałem z seopilota, pozycjonowałem 1 frazę na próbę. Jej pozycja nie chciała iść w górę, więc wyłączyłem dla niej kampanię. Na następny dzień wskoczyła do top1.

Warto wspomnieć, że przez update pingwina była długo w top1, a po spadła na 5 miejsce.

odłączyłeś śmieciowe linki - proste.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Skoro pozycja się podwyższyła to sam wyciągnij wnioski :)

Nie można w takiej sytuacji wyciągnąć żadnych wniosków, bo mogą być one bardzo mylne. Zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę wprowadzany ostatnio rank transition, czyli celowe opóźnienie reakcji Google na działania związane z serwisem.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Korzystałem z seopilota, pozycjonowałem 1 frazę na próbę. Jej pozycja nie chciała iść w górę, więc wyłączyłem dla niej kampanię. Na następny dzień wskoczyła do top1.

Seopilot nie jest dobrym rozwiązaniem. System dający mierne efekty lub wcale.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No właśnie dobre pytanie.

Czy zdjąć swl`e jak już strona ma linki z lepszych źródeł, linki naturalne i dobre miejsca?

I czy robić to stopniowo czy masowo?

Zastanawiam się nad tym, bo G wycięło mi kolejne dwie farmy pod swl`e, a z ostatnich moich testów wynika, że praktycznie nic nie zmieniają.

Jakby linki z farm nic nie dawały. Może swl się skończył? (ten na farmach)

Ktoś praktykował ostatnio takie posunięcie?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

@k0l3c prawdą jest, że linki ze słabych stron nie podwyższają ranku więc usuwając linki z farm, mogło się nic nie zmienić, ale swle na pewno się nie skończyły - zarówno stałe jak i rotacyjne, bo robię testy od maja w tym zakresie.

Co do zdjęcia masowego to zrobiłem tak w teście i poleciał filtr więc jak juz bys chcial zmieniać to stopniowo.

Ludzie mają konta od 2005 roku i piszą takie pierdoły,a wręcz bzdury ?!

Google nigdy nie reaguje w 1 dzień po ściągnięciu linków lub ich nałożeniu. a więc gdybys napisał, że po miesiącu od ściągnięcia linków nastapił wzrost ,to świadczyłoby o tym,że te linki osłabiały twoją domenę,a w tym momencie z- logicznego punktu widzenia - wychodzi na to,że te linki w doprowadziły do wzrostu pozycji.

Jak na mój skromny gust, to co piszą inni nie ma żadnego znaczenia,a ty musisz mieć świadomośc,ze niektóre linki działaja jak bomba z opóźnionym zapłonem, a szczególnie to widac po linkach umieszczanych na forach internetowych. Umieszczając linki właśnie na forach internetowych można odnieść wrażenie,ze one nic nie dają, ale po jakimś czasie zawsze jest miłe zaskoczenie ( jakiś czas , to w tym przypadku np. 2-4 miesiące ). Najgorsze,sa linki z precli,gdyz one dają szybki przyrost linków oraz pozycji,a potem jeszcze szybszy wypad z ideksu .

Podobnie jest linkami tylko na stronie głównej, a więc po nałożeniu linków na efekty trzeba poczekać nawet kilka miesięcy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności