Przemek88 Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Cześć, mam stronę opartą w dużej mierze o JavaScript. Kilka kontenerów jest ukrytych, wyświetla się jeden za co odpowiada JS po pełnym załadowaniu strony. Czy skoro taki kontener ma w inline CSS visibility:hidden, to Google ignoruje zawartą w nim treść? Pomyślałem, żeby rozwiązać ten problem wykorzystując klasę "no-js" tagu <html>, którą czyta Google (w przypadku użytkownika z silnikiem JavaScriptu jest ona usuwana). Można by z jej pomocą ustawić visibility:visible dla pierwszego kontenera, który de facto jest widoczny jak wyżej napisałem, ale przy włączonym JavaScripcie. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darwin Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Jeżeli patrzymy na to z punktu widzenia poprawności strony i zgodności z zasadami projektowania, to działanie powinno być zasadniczo odwrotne. Czyli domyślnie wszystkie kontenery są widoczne (bez JS), a ich ukrywanie następuje z wykorzystaniem JS od razu po załadowaniu dokumentu. Dzięki temu wyłączenie JS powinno powodować niedziałanie "wodotrysków", ale strona dalej powinna być w pełni widoczna i przydatna dla użytkownika oraz umożliwiać interakcję w oparciu o czysty HTML + CSS. Oczywiście to sytuacja "modelowa" i najlepsza. Chyba że w Twoim przypadku z jakiegoś powodu nie można tego zrobić np. strona długo się ładuje i layout będzie się rozjeżdżał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.