Skocz do zawartości

Pozycja strony we frazach kluczowych.

neidi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewein problem. Mianowicie pozycjonuję dla pewnego Pana stronę ............................. i mam problem z ustaleniem jej pozycji w poszczególnych frazach kluczowych. Niedość, że pozycja w moich wynikach wciąż się wacha to Pan ten sogeruje, że u niego wyniki są o wiele gorsze niż podawane przezemnie.

Czy kilka pomocnych osób mogło by wsprawdzić jak się plasują wyniki w nizej wymienionych frazach dla tej strony na ich komputerach?

Moje ostatnie wyniki to:

- radca Szczecin - 3

- kancelaria radcy prawnego szczecin - 4

- radca prawny szczecin - 13

- kancelaria Szczecin - 23

- kancelaria prawna Szczecin – 13

- porady prawne Szczecin - 20

Będę naprawdę wdzięczny za pomoc.

Możesz skorzystać z jakiegoś niezależnego narzędzia, np. webpozycja.pl

Powodów niezgodności wyników może być kilka, a obecnie taka sytuacja jest bardzo częsta.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ale na ile miarodajne są wyniki takich narzędzi? Prosiłem kilku znajomych żeby srawdizli pozycję i maja bardzo podobne do mnie a w webpozycja.pl są zupełnie inne. Przecież ważniejsze jest jaką pozycję widzi użytkownik a nie program. Dlatego chciałem żeby ktoś napisał jak to u niego na kompie wygląda.

Jeżeli często odwiedzasz daną stronę wchodząc przez Google, z czasem wyszukiwarka zacznie pokazywać ją na wyższym miejscu. Jak napisałeś miejsca u znajomych są bardzo podobne, ale nie takie same. Duże różnice są pomiędzy Tobą a klientem ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Różnice są nawet do 20-30 pozycji i to we frazach dzie mi i wielu moim znajomym pokazuje 3-4 pozycję. Miałem podane pozycje od znajomych w tym z 3 różnych miast w różnych województwach, które nigdy nie miały do czynienia z podaną stroną ani podanymi frazami. I wyniki były niemal identyczne z moimi, niektóre pozycje były lepsze nawet.

ps. Nigdy nie wchodzę na strony klienta przez google.

A jak Ty sprawdzasz w ogóle pozycje? Ręcznie?

Klient może mieć inne dane bo jak często wchodzi na stronę w cache'ach to się zapisuje i tak jak Gerdi napisał strona będzie mu się pewnie wyżej pokazywała.

Troszkę tacy niedzielni petycjonerzy jak Ty to mnie rozbawiają bo chcesz zarobić parę groszy ale nie masz podstawowych narzędzi. Skorzystaj przynajmniej z darmowego programu Googla do sprawdzania pozycji - Free monitor for Google.

Kancelaria.jpg

Zrób w ogóle przekierowanie 301.

1. Ręcnzie też.

2. Free monitor for Google - mi nie działa zbyt dobrze

3. Wpaniałe narzędzia pokazują

4. webpozycja.pl tylko 3 frazy pokazuje takie jak twój program reszta inna i w co tu wierzyć.

5. dzieki za poradę z przekierowaniem całkiem o tym zapomniałem

Tak czy siak frazy skaczą i to każdy Ci powie. Skaczą całą dobę więc najlepsza rada do skupić się na jednym narzędziu i tyle. Musisz powiedzieć klientowi, że zmiany pozycji są naturalna rzeczą w Googlu, ale musisz mu przedstawiać miesięczne raporty aby nie czuł się oszukany (i po to są narzędzia do sprawdzania pozycji).

Dzięki za porady.

A czy chociaż jedna osoba mogła by mi napisać jak wygląda pozycja u niej w wyszukiwarce?

Chociaż te dwie frazy:

- radca Szczecin

- kancelaria radcy prawnego szczecin

Jestem bardzo ciekaw czy wasze wyniki też różnią się od programowych.

radca Szczecin - 4

kancelaria radcy prawnego szczecin - 7

Ale dużo zależy też od tego w jaki sposób klient liczy pozycje w TOP10, przykładowo czy liczy mapki, i reklamy Google - nieświadomi klienci liczą w ten sposób.

Dzięki gerdi. Ktoś jeszcze pomocny?

Liczmy tylko wyniki wyszukania bez reklam, map i innych bajerów.

Swoją drogą google robi niezłą choinkę z wyszukiwarki. Mam wrażenie dąży powoli do tego aby całą pierwszą stronę przeznaczyć na swoje śmieci żeby ukrucić pozycjonowanie bo żal firmie, że pieniążki, które mogą iść na adwords przeciekają przez palce.

Różnica może być w też w różnicy lokalizacji między Tobą, a klientem. Inaczej pokazują się wyniki u osób z ip w Szczecinie, a inaczej np z Wrocławia na daną frazę. Możliwe, że klient wchodził ostatnio na strony konkurentów i teraz są one wyżej u niego w przeglądarce, albo jest zalogowany na poczcie gmail i wyżej znajdują się strony, które zaplusowali jego znajomi, znajomi znajomych itp.

Poza tym pozycje się zmieniają dynamicznie w ciągu dnia.

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności